Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ki kell fárasztani az izmot,...

Ki kell fárasztani az izmot, ahhoz hogy növekedjen?

Figyelt kérdés

Mikor pl tolódzkodok plusz súllyal 4x6-8 ismétlést, de még mondjuk fekvőtámaszra marad bennem erő. Ilyenkor érdemes csinálni pár sorozatot, hogy kifárasszam teljesen az izmot?

Heti 3x edzem teljes testben, mindenre csinálok edzéskor 3-5 sorozatot, felsőtestre még pluszban 1-2 sorozattal ki is fárasztom az izmokat.

Viszont lábra csak megcsinálom a 3-4 sorozatot és kész, de sokkal jobban is fejlődik, mint a felsőtestem. Lehet hülyeség ez a teljes kifárasztása az izmoknak?

2021. jún. 1. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
igen, ki kell, de amúgy a kaján jobban múlik
2021. jún. 1. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
lába edzést csinálj,aztán a felsőtest,sokkal jobban fogsz fejlődni,és addig csináld amíg nem fáj,de utána is csinálj valamit kb 30-60 percen keresztűl és csak utána pihenj wáó lesz az eredménye,én csak addig csinálom amíg nem fáj,az amit leírtam azt nekem tanácsolták de nem bírtam a végére.
2021. jún. 1. 15:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor pl tolódzkodok plusz súllyal 4x6-8 ismétlést, de még mondjuk fekvőtámaszra marad bennem erő. Ilyenkor érdemes csinálni pár sorozatot, hogy kifárasszam teljesen az izmot?"

Nem. Kitolódik a regenerálási idő és tölthetsz vissza még több CH-t. Pont az izomnövekedés ellen mész ezzel

2021. jún. 1. 16:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Emiatt se igazán jó a magas ismétlés?
2021. jún. 1. 19:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Igazából addig csináld amíg jólesik, amikor kellemesen elfáradsz,de ezt neked kell érezni mennyi a jó.
2021. jún. 1. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:

"Emiatt se igazán jó a magas ismétlés?"

HA túl sok az ismétlés, akkor a szériát kevesebb súllyal tudod csinálni, így lassabban nő az izom és nem lesz akkor a max.

Fekvenyomás: heti 12-16 munkasorozatot csinálj (ha már halad vagy), ha sok úgyis érzed. Több nem kell. Fekvenyomásban pl. én úgy pakolom fel a súlyt, hogy az utolsó szériában már csak lehet, h négy megy. és akár 2 percet, vagy többet is pihenek, ha kell, hogy bírjam

Persze ha heti 1x jársz, akkor ne csinálj 12-16 szériát:) Legjobb heti 3-ra elosztva. de ne feledd, az izomnövekedéshez kell a regenerálódási idő, szóval ha érzed, hogy "ólmosodnak a súlyok", akkor mehet pihenőnap is vagy deload

2021. jún. 2. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:
95%
Az izom nem a kifáradástól, glükózkészletek kiürülése, anareob anyagcsere beindulása, miatt növekszik. Az izom az edzés során keletkező mikrorepedések regenerációjával növekszik. Tehát a súly nagysága a fontos.
2021. jún. 2. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!