Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés,hogyan kezdjem el?Bövebb...

Edzés,hogyan kezdjem el?Bövebben lent

Figyelt kérdés
18 éves,185 cm és 95 kg vagyok nem igazán érdekelt eddig hogy milyen kondiba vagyok mivel csapatsportoltam és nőttem így a mostani hatalmas kajálás mellett is tudtam tartani egy vékony alkatot azonban most elértem oda hogy szeretnék fejlődni testileg,hogyan kezdjem el?Nem tervezek kalóriákat számolni és direkt ilyen "gyúrós kajákat" enni csak a mostaninál jelentősen kevesebbet.Eltekintve azt hogy jelenleg nincs sok izom rajtam milyen gyakorlatokkal kellene kezdenem?Én arra gondoltam hogy elöszőr 2-3 hétig csak lejárnák futni és aztán kialakul.

2021. máj. 30. 22:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha 95kg vagy 185 cmel akkor azer van ott felesleg. Ha nincs rajtad izom akk vagy 15kg. De nem ertem mi a kerdes te se tudod mi a celod 🤔 izmot epiteni, fogyni? Ha nem figyelsz a kajara meg nem csinalsz sulyzos vagy sajat sulyos edzest csak futsz neha abbol semmi valtozas nem lesz kb
2021. máj. 30. 23:12
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Tehát szeretnél erősödni, szeretnéd megedzeni az izmaidat, és ennyi? Csak mert megfelelő táplálkozás nélkül olyan nagy eredményekre ne is nagyon számíts. Rossz táplálkozással is meglátszódik egy emberen, ha súlyzózik, de nagy eredményeket nem lehet felmutatni megtervezett étrend nélkül.

Ha csak egy kis mozgás, egy kis erősítés a cél, akkor nem kell kalóriát számolni, nem kell "gyúrós kajákat" sem tolni, szimplán csak étkezz egészségesen és kiegyensúlyozottan. Ha van otthon zöldség és csirke, akkor te azt edd, ne apád pacalpörköltjét lecsókolbásszal.

Kezdhetsz futással, hiszen a futás egy remek kardió mozgásforma, ami a lábat és a törzset is erősíti, de a súlyzózáshoz értelemszerűen nincs sok köze. Először menj le a konditerembe, ismerkedj a gépekkel, figyeld a többieket, less el olyan gyakorlatokat, amik könnyűnek tűnnek, és amiket te is meg tudnál csinálni kis súllyal, nézz YouTube videókat, olvasgass az interneten, kezdj el tájékozódni, merülj el a testépítés világában egy kicsit. Utána ha ezen a néhány hetes fázison túl vagy, akkor szükséged lesz egy kezdő edzséstervre, a kajára pedig azért tessék odafigyeni!

2021. máj. 30. 23:17
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen még nekem sem tiszta mit is akarok elérni egyenlőre még csak az tiszta hogy szeretnék mozogni mivel a tanulmányaimbol adodoan gép elött vagyok a nap nagyobb részében így valami mozgás kell.A kaja igazábol idő miatt esik ki esetleg egyszerűbb salátákat megtudnék csinálni,azok mennyire számitanak jonak?
2021. máj. 30. 23:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Lehetséges mondjuk csak zabkásábol és salátábol megfelelő étrendet összerakni vagy szükséges valami hus?
2021. máj. 30. 23:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát a saláták egészségesek, vitamindúsak, rostdúsak, jó szénhidrát források, tartalmaz növényi fehérjéket is, szóval jók, de azért ezt te is tudod, hogy a táplálkozás nem ilyen egyszerű, hogy felsorolunk a salátán kívül még két-három ételt, ami jó, a többi meg rossz. A táplálkozás egy bonyolult dolog. A lényeg, hogy magas fehérjebevitelre törekedj, lassú felszívódású szénhidrátokat fogyassz, és kerüld el a telített zsírokat. Olvassgass utána tényleg az interneten az egészséges táplálkozásnak és a clean eatingnek. Van ám irodalma rendesen. Nem várja tőled a világ, hogy innentől csak zabkását egyél csirkemellel és brokkolival, de az legyen alap, hogy ha a külsődre ennyire figyelsz, hogy izmosodni akarsz, akkor figyelj oda a belsődre is azzal, hogy ne mekis kaját nyomass Milka csokival, hanem egészséges ételeket.
2021. máj. 30. 23:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Vegán vagy? Ha nem, akkor nagyon is szükséges a hús. Jó minőségű, sovány húsok nagyon fontosak egy sportoló étrendjében. Ennek millió oka van, ennek tényleg olvass utána, vagy keress fel egy személyi edzőt.
2021. máj. 30. 23:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne zabkására és salátára alapozz egy étrendet, haver! Félreértés ne essen, mindkét kaja kiváló, de komolyan két ételt akarsz enni minden nap életed végéig? Az egyoldalú táplálkozás egészségtelen és tilos. Pár ezer forintból olyan király fitnessz diétát lehet összepattintani egy kezdőnek, mint az állat.
2021. máj. 30. 23:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2021. máj. 31. 00:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ennyire fogalmad sincs, hogy mit akarsz csinálni, akkor az első pár alkalommal menj el egy személyi edzőhöz. Nem folyamatosan erre berendezkedni, az első hónapban elég.

Vagy menj el csoportos órákra, és akkor legalább meglátod, hogy mit szeretsz csinálni, mihez van kedved. És lehet, hogy szimpatikus lesz valamelyik edző, akkor pár alkalommal akár el is mehetsz hozzá, és utána már járhatsz egyedül.

2021. máj. 31. 17:54
 10/11 anonim ***** válasza:
2-3 hét semmire sem elég
2021. máj. 31. 20:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!