Mennyire jó edzésterv ez egy haladónak ?
Évek óta az alábbi módon edzek, két fajta napom van, amit 1 nap kihagyással váltogatok. Tehát hétfőn van egy A nap, szerdán B nap, majd péntek megint A nap, vasárnap B nap. Általában 1,5 óra alatt vagyok meg. A heti 3 edzés, ami fixen összejön, van hogy a 4. már új hétre csúszik.
Lábnapot nem tartok, egyrészt azért, mert amikor tartottam nem láttam fejlődést, másrészt a 4.en lakok és hétközben 1x még bringa túrázok is egyet.
Alapvetően azért álltam rá erre a 2 fajta napos edzésre, mert úgy vettem észre, ha nincs megedzve 2x egy izomcsoport / hét, akkor nem igazán látható a változás.
Pár infó rólam: 70 kg vagyok 172 centi, bicepsz kar átmérő 42, fekve nyomás max. 90 kg.
A nap: mell-bicepsz-hasazás
B nap: hát-tricepsz-vállazás-hasazás
"10 év edzés után sem tudod kinyomni a testsúlyod másfélszeresét fekve"
Ember, itt látszik, h fingod nincs az egészről. 70 kilónak a másfélszeresét kéne kinyomnom ? :D Ekkora baromságot életembe nem hallottam még. Egyrészt a gerincnek sem lenne jó, másrészt nem súlyt emelsz, hanem izmot edzel. Innentől kezdve vicc itt minden komment.
Több, mint 20 éve edzek, láttam már egy-két dolgot. Ha neked így jó, akkor csináld így tovább, csak akkor felesleges hülye kérdéseket kiírni.
A szintedhez: 15 évesen, 1 év edzés után nyomtam 100 kilót fekve (kb. 65 kilósan, és nem voltam csodagyerek). Ha te 10 év edzéssel, felnőttként ennyit produkálsz, akkor neked nincsen fingod az egészről.
Ahogy írtam, én a kondit a mozgás miatt csinálom. Nyilván látszik is rajtam, hogy kondizom, de nem testépítő vagyok, és nem is akarok az lenni. Ebből fakadóan nem figyelek oda a diétára. Ez nem azt jelenti h chipset zabálok, sültkrumplival. Egyébként a legutóbbi mérésen 11%-os testzsírom volt. Ez egy hobbi szint, semmi több.
Mivel kimaradt, egy izomcsoportra 4 fajta gyakorlatot csinálok általában, és legalább 8-akat.
A lábazáshoz még annyit, ezer ismerősöm van + a kondiban is rengeteg embert látok, akinek semmivel nem izmosabb sem a combja sem a vádlija, mint nekem, pedig lábaznak. Azok akiknek látszik a lábukon az edzés, azok sokkal komolyabban kondiznak, sőt testépítőnek is nevezhetjük őket. Ezen a szinten nekem meg nincs erre szükségem úgy, hogy napi szinten megyek 10k lépést legalább, lépcsőzök és hétközben még bringázok is, nekem ez elég.
Oké srácok! Nálam itt van az a pont, amire azt mondom, hogy méltatlan a sporthoz, úgyhogy több kommentet ez alá a kérdés alá nem vagyok hajlandó írni. Ezt ajánlom nektek is. Számomra többet ér a testépítés, mint hogy öntudatos, de valójában ostoba proletárokkal vitatkozzak nem létező kérdésekről.
További jó edzést és étkezést minden hozzáértőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!