Miért egészségtelenebb a fehér liszt a teljes kiőrlésűnél?
Ezt komolyan ezen az oldalon kérdezed meg? Minden második egészség-fitness cikk ezt a kérdést feszegeti, a Femcafe.hu-tól kezdve a Shop Builderen át.
A fehér lisztre is,mint minden élelmiszerre vannak pro és kontra tanulmányok.Szval ha ebbe akarsz megzakkanni,akkor érdemes minden hülyeségbe belekötni.
A fehér liszt azért fehér liszt,mert az örlés folyamata során a héját eltávolítják.Magyarország malomipara a világon előklő helyet foglalt el a 19 sz végén.Rengeteg malom volt,és rengeteg felhalmozott liszt.A nagy mennyisegű liszt csak úgy volt tarolható sokáig,ha a héját eltábvolították.Így került be a feherliszt a háztartásokba.
A héj tartalmazza a rostokat és b vitamint.
Tehát a pontos meghatározás inkább az,hogy a teljeskiörlesű liszt teljes értékű.
Az alma se káros megpucolva,legfeljebb a héjban lévő hasznos anyagokat nem eszed meg.
A túlmisztifikació persze az,hogy inzulintüske keletkezik,gyorsabban emészted,meg lassítja az anyagcserét,es hasonló okosságok.
Emberek milliói eszik.Es nem a lisztbe halnak bele,hanem minden más xarba,aminek meg semmi alját nem kerítenek.
Pldául a városi levegő 50 szer karosabb,mint egy kifli ugye.De azt ki nem xarja már le,mikor olyan jó varosba élni,mer sok a kocsma,buli,munkahely,meg szórakozóhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!