Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Több száz éve fogyasztunk...

Több száz éve fogyasztunk lisztet, tejet, állati zsírokat. Miért manapság egészségtelen?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy lehet az, hogy régen is fehér kenyeret ettek az emberek, szalonnát, kolbászt, állati zsírokat, nyers tejet ittak, mégis eléldegéltek egészségesen 80 éves korukig.

Ma meg ezeket az ételeket egyes okostojások egyenesen ellenségnek kiáltják ki. Mire alapozzák ezt?



2013. márc. 7. 08:03
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Régen a kenyérben csak liszt, víz, só és élesztő volt.

Ma már a guárgumitól az ízfokozón minden van benne.

A szalonnát se forgatják a sós lében hetekig és utána nem füstölik, hanem gyorspác és kész.

Talán ezek miatt is, egyszerűen ezekkel a gyors kajákkal megmérgeznek bennünket.

A disznókat és csibéket kukoricán nevelték nem szóján... stb.

2013. márc. 7. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Ahogyan több száz éve mérgezzük és szennyezzük a földet és a levegőt is, igaz? Ahogyan több száz éve is tápokkal etették meg mesterséges dolgokkal az állatokat, igaz?


Olvass egy kicsit utána bizonyos dolgoknak, amelyek az 1900-as évek eleje-közepe óta kerültek a körforgásba. Pl. ólom-tetraetil, CFC gázok, mesterséges anyagok, stb... Na EZÉRT nem egészséges ma már az egész élet.


Másrészt az emberek régen bőven nem éltek 80 éves korig... számos nyelvben nagyon sokáig nem is volt olyan szó, hogy nagyszülő, mert nem volt olyan, hogy a gyerek ismerje a szülei szüleit. Az állati zsírokra viszont szüksége van a szervezetnek. A tejre nincs. A legtöbb ember laktózérzékeny, csak nem olyan szinten, hogy ez komoly bajt okozzon.


Harmadrészt pedig régebben a genetikai hulladékok rövid úton meghaltak, nem szaporodtak. Ma mindenféle betegséget gyógyítanak, és ezek az emberek utána jó eséllyel szaporodnak is.


Negyedrészt a nő legyen akárhány éves, ugyanannyi mutáns gént ad át, mint 20 évesen. Egy 30 éves férfi viszont már a dupláját, 40 éves a négyszeresét, 50 éves a nyolcszorosát. Kitolódott a gyerekvállalás időszaka, egyre idősebbek a férfiak és a nők is, amikor gyereket szülnek. Régen sok esetben nem is éltek addig, ezért 20 éves koruk előtt már gyerekük volt, és nagyon sokszor a gyerek 10-15 éves korában már elvesztette a szüleit.


Ötödrészt az évszázadok folyamán az egészséges, életerős férfiak háborúkban ölték le egymást, otthon maradtak szaporodni az idősebbek, hulladékok, illetve hazatértek a háborúból a testi/lelki roncsok. Egy ilyen embernek ritkán lesz egészséges lelkületű gyereke.


Tehát ez nagyon sok dologból tevődik össze, nem lehet úgy vizsgálni, ahogy te próbáltad.

2013. márc. 7. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon elgondolkodtató, amiket írtatok. Aki vajon szójával meg mindenféle tápszerekkel eteti az állatokat, agyonvegyszerezi a zöldségeket, azt nyugodt szívvel adja a saját családjának is? Miért nincs erre egy komoly szabályozás, hogy ne etessenek szemetet az emberekkel?
2013. márc. 7. 08:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:18-as: sok mindenben egyetértek veled, kivéve ezt:


"Másrészt az emberek régen bőven nem éltek 80 éves korig... számos nyelvben nagyon sokáig nem is volt olyan szó, hogy nagyszülő, mert nem volt olyan, hogy a gyerek ismerje a szülei szüleit."


Régen az emberek között igen sok megérte a 80 meg még több évet, viszont nagyon sokan meghaltak csecsemö-, illetvet kisgyerek korban, viszont aki túlélte, az nyugodtan elélt 80-90 évig is. (a családfakutatások során nagyon jól lehet látni, hogy a sokat emlegetett 30-40 éves átlagéletkor úgy jön ki, hogy a gyerekek háromnegyed része meghalt 10 éves kora elött és ez nagyon elviszi az átlagot lefelé.)


Ezen kivül régen minden családban a nagyszülök vigyáztak a gyerekekre, mert a szülök a földeken, stb dolgoztak. Az, hogy egyesek szerint nincs rá szó, csak nyelvi játék, mert amit akkor használtak, az nem a mai szóhasználattal egyezö.

2013. márc. 7. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Először is azok a búzafajták amiből régen készült a liszt már nem azok az agyon nemesített búzafajták amiket manapság termesztenek. Teljesen megváltozott a beltartalmi érték, hogy sütipari szempontból értékesebb, könnyebben feldolgozható legyen.


A szalonna véleményem szerint ma sem egészségtelen, főleg ha háztáji.


Nyers tejet meg nem kapsz a boltban. De amit kapsz szerintem az is csak annak egészségtelen aki allergiás, vagy érzékeny rá.


Mi a kérdés?


Az előttem szólóknak is igazuk van, de ne feledjük, hogy a Föld lakossága mekkorát nőtt a 100 évvel ezelőttihez képest. Nehéz lenne f@sza minőségű élelmiszerrel ennyi embert etetni, sőt nem is lehetne, éhen halnának elég sokan. El kell dönteni, hogy a termőföld arra kell, hogy plázákat, városokat építsünk rá vagy megtermeljük rajta a napi betevőt.


Az üzlet pedig üzlet, mindig van egy aktuális frász amivel behülyítik az embereket, hogy vásároljanak meg minden sz@rt amit Akárkike reklámoz. Így volt ez a sertésinfluenzával is, meg a fluoridos fogkrémekkel és sorolhatnám. Folyton kitalálnak valamit, ami éppen aktuális közellenség.

2013. márc. 7. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindig lesznek lobbik, amiért egyes élelmiszereket halálosnak kiáltanak ki. Van rengeteg tévhit, amit egyszerű elterjeszteni az élelmiszerekről és ez által befolyásolni a gazdaságot, a vásárlási szokásokat.

A tejtermelés sajnos egyre kevésbé gazdaságos még üzemileg is. Hatalmas költségei vannak, az energiaárak is az egekben, a takarmányárakról ne is beszéljünk. Ha a tehén rossz minőségű takarmányt eszik, rossz minőségű lesz a tej is. Az utókezelés sem olcsó, pasztőrözni, homogenizálni kell, beállítani a zsírszintet, hígítani, semmi ördögi nem történik a tejjel, mire dobozba kerül, csak ez baromi sok pénz. A húsmarha olcsóbb lenne, de abból nálunk nagyon kevés van, külföldön viszont egyre nagyobb rá a kereslet és a haszon is több rajta. Íme a magyarázat, miért lett ellenség a tej, nincs rajta akkora haszon.

A búza, kukorica, szója, ugyanúgy ettük régen is, csak nem volt mellette ez a rengeteg adalékanyag, nem permeteztünk olyan szerekkel, amiknek a bomlási ideje évtizedekben mérhető.

Buta emberek is mindig lesznek, akik kitalálnak valamit és borzasztó meggyőzően tudnak róla szónokolni. Lásd őssejtkutatás, Magyarországon ezért nem hozták létre az őssejt-központot, mert 2-3 ember kitalálta, hogy rákot okoz, de semmi bizonyítéka nem volt rá.

2013. márc. 7. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

1. "Miért manapság egészségtelen?"


Ezt lefordítod hungarian magyarra is?


2. Régebben ettek gabonákat, és betegek is voltak. Ne gondold, hogy régen egészségesen éltek 80 évig.. a fenét.


3. A szalonna, állati zsírok, kolbász mindig is jó kaják voltak, tejet, kenyeret viszont csak néhány ezer éve eszünk. Ahogyan bagózni, drogozni is csak egy ideje kezdtek az emberek. Alkoholizálni is. És mióta ezek csinálják, meg is van mindig az eredménye.. régen szimplán meghaltak gyerekek, felnőttek cukorbajban anélkül hogy tudták volna mi a bajuk. Ennyire egészségesek voltak. Ma már tudják hogy cukorbetegség, és gyógyíthatatlan betegségnek kiáltották ki (néhány idióta..).


Ehhez valóban hozzá jön még némi környezetszennyezés, a növények nemesítése (magasabb gabona glutén és lektintartalom) de a lényeg, hogy sz.art eszünk, és nem szalonnát, kolbászt, állati zsírokat. Ne feledjük, hogy az utóbbi évtizedekben zsírfóbia jellemző, és kenyereket, müzliket, zsírszegény tejtermékeket, puffasztott rizst és hasonlókat esznek. Látszik is az embereken :D

2013. márc. 8. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!