Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 4000 kalóriától hogy nem...

4000 kalóriától hogy nem tudok hízni?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok. 61 kiló voltam amikor elkezdtem edzeni. 2 éve edzek, jelenleg 75 vagyok, azóta folyamat tömegelek.

Miért van az, hogy tavaly nyáron már voltam 77 is és azóta nemhogy nem hiztam de ma még kevesebbet is, 75-öt mértem. Heti 5 másfél órás edzés alsó felső push pull leg felosztás. Napi 4000 kalória (igen, jól számolom, 4000), elegendő víz 4 liter/nap, multivitamin.

És a Fekvenyomasom se erősödik már 3 hónapja, csak stagnál. Meg sztem kicsit gyengült is

Mi lehet az oka, valami betegségem lehet szerintem. Segítsetek melyik orvoshoz kéne mennem? Talán felszívódási gondom lehet.

Az első évben tök jól hiztam,szóval olyan problémáról van szó ami újonnan áll fen 1 éve kb.

2021. ápr. 29. 15:14
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%

Neked már a 4000 kalória nem elég, adaptálódott a szervezeted. Aktívabb is vagy, illetve a nagyobb izomtömeg is több kalóriát igényel.

Ha most se nem fogysz, se nem hízol, akkor adj hozzá 500-at, és nézd meg, heti átlagosan mennyit és milyen irányba változik a súlyod 4500 kalóriával.

2021. ápr. 29. 16:42
 2/22 A kérdező kommentje:
Ez a max amit tudok enni, ha többet ennék kihánynám sztem. Amúgy meg 2 év alatt nem adoptalodik annyira a szervezet sztem hogy ne tudnek fejlődni 4000 kalóriától. Az edzőtársam már 4 éve edz, 88kg, és ő is 4000 kaloriaval tömegel. És hízik tőle. Szóval szerintem valami egészségügyi oka lehet
2021. ápr. 29. 16:58
 3/22 anonim ***** válasza:

Az, hogy az edzőtársad hízik 4000 kalóriától, az teljesen irreleváns. Ahány szervezet, annyi anyagcsere. Ez mindenkinél eltérő.

Székleted milyen? Változott mostanában? Nem szoktál puffadni, emésztéssel mi újság?

2021. ápr. 29. 18:25
 4/22 anonim ***** válasza:
Talán pajzsmirigy-túlműködéstől is lehet, de ennek alátámasztásához vérkép és egyéb vizsgálatok szükségesek. Ha megfelelő mértékben emeled a kalóriabevitelt, akkor orvosolhatod a problémát. Fogyassz olajos magvakat, igyál olívaolajat, vagy fogyassz hasonlóan valami kalóriadús, kis volumenű táplálékot.
2021. ápr. 29. 18:29
 5/22 anonim ***** válasza:
Van az ugy. Emberenkent valtozik. Vagy emeled vagy stagnalsz 🤷‍♂️ hany cm vagy?
2021. ápr. 29. 19:13
 6/22 A kérdező kommentje:
183
2021. ápr. 29. 22:22
 7/22 anonim ***** válasza:

185cm vagyok.

55kg-ról kezdtem, most vagyok 76kg. 2,5 év edzés eredménye. De 2 éve stagnálok, egy deka nem jön fel azóta, erőben is teljesen megrekedtem.

Próbáltam én már 5500kcal-os étrendet is (igen, annyit). Edző is azonnal, mint a legtöbb egybites gyúrós agyú rávágta nem eszek eleget, írt étrendet, de ugyanúgy maradt a súly. Végül azt mondta, valószínű olyan alacsony szintről kezdtem (54-55kg), hogy a testem felhasználta a lehetőségeit.

4 féle kreatint próbáltam, sikertelenül, edzésprogramokat stb.

Szóval úgy vagyok, nem fogom enni egy 120 kilós erőemelő étrendjét a 76 kilómmal, inkább elfogadom ezt, akármennyire bánt.

Végén már a sok kajától öklendeztem egésznap, nem tudtam a feladataimat ellátni. Most megvagyok 4000 kcal-nál, és nem azzal kell törődnöm, hogy 2 óránként stresszelek hogy vigyek be annyi kaját.

Kreatint próbáld meg feltétlenül, ha eddig nem tetted, igaz nekem semmit nem dobott, de mások dícsérik.

Remélem Te több sikerrel jársz.

28F

2021. ápr. 29. 23:40
 8/22 anonim ***** válasza:
Ahhoz a magassaghoz nem vmi sok a 75kg. Szerintem fiatal vagy. Idovel egyre konyebb lesz tomegelni. Enis igy voltam am. 16 evesen kezdtem gyurni. En adtol meg edzettem folyamatosab sok even at. Nagyon lassan de formalodtam izmosodtam. Mindig szalkas voltam. Olyan 25 eves korom korul mar ment a tomegeles 🤷‍♂️
2021. ápr. 30. 00:26
 9/22 anonim ***** válasza:
Edzesed h nez ki?
2021. ápr. 30. 00:28
 10/22 anonim ***** válasza:
Sok a heti 5 naturálban
2021. ápr. 30. 05:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!