Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van itt vegán gyúrós?

Van itt vegán gyúrós?

Figyelt kérdés

2 éve kezdtem el edzeni. Egész jól haladok. Viszont úgy döntöttem hogy teljes növényi értendre térnék át (vegán). A game changers nevű film a netflixen rengeteg dologra raebresztett. Arnold, egy ikonikus profi testépítő is vegánra váltott, és azt mondta, hogy tévhitben élt amikor azt hitte, hogy a hús szükséges a formájához.

Segítségét szeretném kérni annak aki már régebb óta vegan és régebb óta edz, hogy ti milyen ételekkel viszitek be a fehérjét, milyen ételekkel pótoljátok a húst, illetve kb miket esztek, hol vásároltok be?

Aki ír akár privátban és segít elindulni ezen az úton annak nagyon hálás lennék

2021. ápr. 28. 13:23
 1/2 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Én teljesértékű növényyi étrend mellett edzek és sokkal eredményesebben, mint amikor vegyes étrenden edzettem. Először is ajánlok néhány embert, akit érdemes követni: Váli Tamás és Varga Balázs. Utóbbitól a Fehérjemítosz kötelező olvasmány. :) Fb-n a teljesértékű növényi étrend csoportba is érdemes belépni, nagyon sok hasznos infó van.

Ez a mivel pótolom a húst, egy értelmetlen kérdés. Semmi olyan nincs benne, amit máshonnan ne lehetne bevinni. Ilyenkor megszoktam kérdezni, hogy és te mivel pótolod a spenótot, lenmagot, áfonyát, spárgát stb. Ilyenkor csak néznek, mint borjú az új kapura. Az izomépítéshez messze nem kell annyi fehérje, mint ahogy a gyúrós marketing mondja. Az állítólag nem teljes aminosav profil miatt sem kell aggódni. Amióta a TÉNÉ-t követem, tudod mire kell figyelnem a fehérje kapcsán? Hogy ne vigyek be túl sokat. :) Igen, erre is csak néznek az emberek, pedig így van. Ha a napi beviteled 10 %-a fehérje, az már teljesen elég. A zsírból szintén elég 10 %, a ch pedig a legjobb barátunk, az nyugodtan mehet 80 %-ig is.

A bevásárlás részt egyáltalán nem kell túlgondolni. Aldi, lidl, spar, tesco, ahonnan vásárolok, mint minden ember. Néha néha vásárolok bioboltokból is, de ez nem esszenciális. Az étrendem alapja a tk gabona, ami többnyire barna rizs, néha fekete rizs, bulgur, quinoa, hajdina. Emellé sok nyers zöldség és gyümölcs, minimális olajos magvak. A divatos hús és sajtpótlók egyáltalán nem egészségesek, cserébe jó drágák, olyanokat maximum az elején érdemes enni, hogy megkönnyítse az átállást, de akinek nincs erre szüksége, annak elhagyható. A lényeg, hogy kerüld a feldolgozott ételeket, cukrot, olajat. Ezen is megszoktak rökönyödni, de egyáltalán nem eszek hozzáadott olajat. Semmi szükség rá, csak így szokta meg minden ember. De csak egészségtelen, üres kalória. Fontos, hogy ami vegán, még nem feltétlenül egészséges. Ezért kell a teljesértékű növényi étrendre törekedni. Én, és mindenki akit ismerek és ezt követi, csak egy dolgot bántunk meg. Hogy nem hamarabb kezdtünk el így élni.

Iszonyat sok infó van, egyelőre ennyi jutott eszembe hirtelen az alapokkal kapcsolatban, de keress nyugodtan, ha van kérdésed, akár itt, akár privátban. :) Sok sikert az életmódváltáshoz! :)

2021. ápr. 28. 13:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Vegan csoportban kerj inkabb tanacsot facen.
2021. ápr. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!