Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Akik látták a The Game Changer...

Akik látták a The Game Changers c. filmet, mi a véleményük róla?

Figyelt kérdés

#vegán #hús #The Game Changers
2021. ápr. 8. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Nekem tetszett, szerintem szakmailag kifogástalan. A növényi étrend pozitív hatásait pedig a saját sportteljesítményemen is észrevettem, egyáltalán nincs eltúlozva, amit a filmben mondanak. :)
2021. ápr. 8. 16:53
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Egész életemben próbáltam lefogyni, de nekem egyedül növényi étrenden tartható, és még élvezetes is a fogyókúra. 2018 óta növényi étrenden vagyok, de egy hónapja kezdtem fogyókúra céljából az alacsony zsírtartalmú növényi étrendet (TÉNÉ=teljes értékű növényi étrend), iszonyat energiám lett, minden nap eszembe jut a The Game Changers. Korábban is hallottam erről a bizonyos vegán energiáról, de azt hittem mítosz. Sokat bajlódtam ezzel, egész életében lusta, enervált voltam, a hús elhagyása segített valamelyest, a kajakóma teljesen megszűnt, de most annyi energiám lett, hogy egyenesen keresem mit tudnék mozogni, hogy levezessem! Úgy érzem visszakaptam a fiatal önmagamat. Szóval az én tapasztalatom, hogy nem csak az állati zsírok csinálják azt, amit a filmben mutattak.
2021. ápr. 9. 02:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Miből áll egy átlagos napi étrendetek? Sokkal többre jön ki gondolom az étkezésetek, ahogy elnézem a zöldségárakat.. :D
2021. ápr. 9. 07:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a másodiknak igaza van. Junk vegánként nem vagy sokkal egészségesebb, mint egy átlag vegyes étrendű ember. Bizon a növényi olajokat is ki kell iktatni a siker érdekében. Én is TÉNÉ szerint étkezem.

Az, hogy a növényi étrend drága, egy nagy mítosz. Idény zöldségeket és gyümölcsöket kell enni. Az én étrendem alapja a barna rizs és a bulgur. Gyakran eszem gombát, brokkolit, különböző babokat, csicseri borsót, burgonyát. Ponthogy sokkal olcsóbbra jön ki, mint amikor húst is ettem. Persze az is benne van, hogy kiiktattam sok felesleges feldolgozott ételt. Nem költök már sem olajra, sem csokira, chipsre. Melyik zöldséget tartod drágának? Mondjuk a hús árakhoz mérten?

2021. ápr. 9. 09:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha megnézel egy vegán ételpiramist, keress rá nyugodtan hogy vegan food pyramid*, akkor látni fogod, hogy ez egy főként gabona alapú étrend, ebből kell a legtöbb, erre jönnek a zöldségek, fölötte a hüvelyesek kevesebb részt tesznek ki, aztán a gyümölcsök sokkal kisebb adagot tesznek ki, végül a legtetetjén az olajos magvak vannak, amikből csak nagyon csekély kell.

Ezt biztos meglehet oldani drágán, és olcsón is, annyira én nem tudok erről nyilatkozni, mivel én junk vegánként erősen elhízott voltam/vagyok, nem tudom talán másfél-két ember helyett ettem (illetve a párom is, így ketten elég sokat költöttünk kajára, meg sokat is rendeltünk). Most viszont a fogyókúra alatt próbáljuk betartani az ajánlott adagokat, és ez sokkal kevesebb élelmiszert jelent, nagyon meglepődtem én is, hogy mennyivel túlettem magam, szóval majd kiderül hogy mennyibe fog kerülni ha annyit eszünk amennyit 1 embernek kellene :D Mindenesetre azt észrevettem, hogy így a fogyókúra alatt az eddigi "normális" adag kajának a fele a kukába ment, szóval most nagyon élvezem hogy sokkal kevesebbet kell főzni is, vagy ha ugyanannyit készítek el, a fele megy a fagyasztóba, szóval ja... mi is épp ezt beszéltük tegnap, hogy mennyit fogunk spórolni a kaján.

*

[link]

[link]

[link]

2021. ápr. 9. 12:05
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat!
2021. ápr. 9. 13:18
 7/11 A kérdező kommentje:
Igazából szerintem valahogy az lenne az ideális, ha ötvözné a két étrendet az ember.
2021. ápr. 9. 15:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Mármint melyik kettőt? A növényit és az állatit? Mert ezt már ötvözték és elnevezték vegyes étrendnek. :D Az emberek 99 %-a pedig ezt követi. :)
2021. ápr. 9. 16:53
 9/11 A kérdező kommentje:
Csak az emberek 90% joforman 0 zoldseget fogyaszt. Kiveve a krumplit
2021. ápr. 9. 17:31
 10/11 anonim ***** válasza:
57%

Amiről te beszélsz az a peszketáriánus, illetve flexitáriánus étrend, csak hogy nevezzük nevén a dolgokat, de még az ovo vegetáriánus, lakto vegetáriánus, vagy ovo-lakto vegetáriánus is ide tartozik. Ezek mind ötvözik. Hogy melyik mennyire ideális, abba én most nem mennék bele, az külön lapra tartozik :D csak a teljesség igénye miatt hoztam fel ezeket. De igen sokféle irányzat van, és sokan egyfajta utazásként végigmennek oda-vissza ezeken, van aki peszkéből lesz vegán, van aki vegánból peszke, kinek mi. Én nem ítélek el senkit.

(Peszketáriánus: halat, tenger gyümölcseit eszik.

Flexitáriánus/flexivega: Tudatosan kevés húst eszik, csak havi 1x-2x.

Ovo vega:tojást eszik.

Lakto vega: tejterméket.

Ovo-lakto: értelemszerűen tojást és tejterméket is eszik)

2021. ápr. 9. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!