Miért fut ennyire "rosszul" a Friday 13 The Game a gépemen?
A gépem:
Intel Core i3 9100F
MSI RX 460 OC 2 GB
2x4 2666 DDR4 HyperX Fury
FSP Hydro PRO 500
ASUS EX-B365M-V alaplap
WD10EZEX HDD 1TB
Windows 10 PRO 64
A játék az alábbit produkálja:
1920x1080 full low, 80 (alap) res. scale mellett 45-60 frame (házakban 65-70)
1920x1080 medium, 80 rs, 35-50 frame
1920x1080 high, 80 rs 30-45 frame
1920x1080 Epic, 80 rs 25-35
1920x1080 Epic max rs - 10-20 frame
Valami ilyesmi, azaz sehogy sincs meg in game igazán a 60, a vicc hogy gagyi 4:3-ban full lowon sincs meg stabilan, ott is inkább olyan 55..
A játék "Ajánlott" gépigenyének is szépen megfelelek elméletben..
Nem vagyok 60 fps noob, nem erről van szó...
Hanem arról hogy vettem egy gépet 170+ ezer forintért, és nem fut úgy a játék ahogy annak futnia kéne.. Engem frusztrál hogy még csutka lowon is alulról nyaldossa a 60 framet, főleg egy multis játékban.. Ez tipikusan olyan játék ahol highon is 100+ frame kéne hogy meglegyen. Na már nem azért mert ronda, mert max beállítások mellett egész szép, viszont nem kapunk semmi olyant ami indokolná hogy ennyire kakin fusson.. A map kicsi, sötét.. Interakcióba semmivel sem lehet szinte lépni, a környezet nem reagál rád. Növényzet alig alig..
Az arc animációk nevetségesek, ilyenek 8 eve készültek.. Szerintem elvárhatom azt ha már fizettem érte hogy ne kelljnek darabos játékmenetet néznem.. Ráadásul próbáltam a 30 frame V sync lockot, direkt a monitor hz-t is levettem 60-ra de valamiért nem működik.. Anno a Just Cause 3 esetében ez nagyon bevallt.. Plusz arról nem is beszélve hogy minden indításnal felveszi magasra a beállításokat, és ha változtatok rajta akkor valami fura 4:3 lesz a játék, és ezen csak az F11 segít. És igen ez mindig van ha bármit állítok.. A játék természetesen eredeti Steames. Szóval ha legalább lenne egy stabil 30 frame lock, akkor az jó lenne nekem, de hogy azt sem tudom, illetve a 60 sincs meg nos ez kiakaszt.
Azt írod hogy nem vagy 60 fps noob de mégis azért sírsz mert nincs meg.
30 fps felett a szem már folytonosan látja a képet, mint a filmek esetében is.
Egy ilyen játéknál meg tökmindegy hogy épp megvan e a 60 fps.
Én a Warzonet úgy játszom hogy a városban 50 fps felé nem megy, de mégis tudok játszani, nem hátráltat semmiben.
Az ajánlott gépigény nem 60FPS-t jelent, hanem hogy közepes beállítások mellett élvezhetően, folyamatosan tud menni, ez átlagosan 30-40FPS-st jelent.
A probléma a videokártyáddal van, mert az rx460 egy már megjelenéskor is alsó kategóriás játékra szánt kártya volt, a játék meg sose volt igazán erőforrás barát. Amennyiben elégedetlen vagy vele, akkor kénytelen vagy fejleszteni legalább egy gtx1060 vagy rx470/480, rx570/580 színvonalra (GTX 1050 és 1050Ti felejtős, fps-ben minimális a fejlődés az árához képest), de mivel felvásárolták a videokártyákat a piacról, maximum használtan tudsz venni és az is 70-80 ezer lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!