Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha nem edzek (súlyzós) sőt...

Ha nem edzek (súlyzós) sőt egyáltalán nem sportolok semmit attól még ihatok fehérjét?

Figyelt kérdés
nagyon ízlik a csokis scitec whey protein és ráfüggtem...
2021. ápr. 25. 18:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Ihatsz, csak semmi értelme.
2021. ápr. 25. 19:49
 2/11 A kérdező kommentje:
csak max annyi értelme van hogy a édességet kitudom zárni mert ez helyettesíti nálam.
2021. ápr. 25. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen ihatsz, ez nem méreg vagy ilyesmi, de valóban értelmetlen, és sokba kerül. De ha neked ízlik akkor hajra xd.
2021. ápr. 25. 20:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak azt sem mondom, hogy értetlemetlen, hiszen a fehérje por csak egy szimpla makrotápanyag kiegészítő, fehérjére pedig minden embernek szüksége van. Nyilván neked nem sok értelme van az átlaghoz képest magas fehérjebevitelnek, hiszen nem vagy sportoló, de bajod nem lesz tőle, hacsak nem mész minden nap 180-200 gramm fölé, mert az hosszútávon nem biztos, hogy jót tesz a vesédnek vagy a vastagbelednek.

Az édességet tényleg ki lehet vele váltani. Én amikor elkezdtem a sporttáplálkozást kezdő bokszoló koromban, akkor nagyon nehezemre esett a cukor, a süti, a csokik elengedése. Rájöttem, hogy ez a hiány simán pótolható, ha az ízesített fehérje turmixba zabpelyhet, kukoricapelyhet vagy rizspelyhet szórok. Ezt eszem évek óta édességként, és a sütik már eszembe se jutnak

2021. ápr. 25. 23:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Miért ne?Ha ízlik,idő! Drága?Hát attól függ mihez képest.Egy gépi kávé 100 Ft vagy a fölött van.1 rövidital meg 500 felett.

Azokhoz képest nem drága.

2021. ápr. 26. 06:33
 6/11 anonim ***** válasza:
48%

Nem!

Hajhullást okoz! Sőt, ha nem edzel, akkor ne egyél húsokat se, mert abban is van fehérje. Kerüld el jó messzire, csak a tokaszalonna fehérkenyérrel, lilahagymával. Az a kevés fehérje, ami a kenyérben van, szükséges rossz.

2021. ápr. 26. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:

Igyad, az még jót is tesz. De miért nem sportolsz már semmit?:)

Amúgy gondolom, a 6-os csak viccelni akart a hajhullással. Elég hülye vicc, mert a pont a proteinhiány vezet hajhulláshoz, többek közt... --> "A fehérje- és vashiány gyakorta vezet hajhulláshoz."

[link]

2021. ápr. 26. 20:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, csak aki nem éhezik, annak nincs fehérje hiánya. Aki éhezik, annak meg nem a fehérje hiány lesz a legnagyobb baja.
2021. ápr. 26. 20:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem volt hajhullás, mert vega lettem, és nem vittem be elég fehérjét. Amióta figyelek a proteinre, abbamaradt a hullás, és láthatóan megerősödött a hajam is. Csak edzés miatt kezdtem el a fehérjét számolgatni és bevinni jobban. Később tudtam meg, hogy utánaolvastam, miért hullott a hajam. Nem vicc!
2021. ápr. 26. 20:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Na, szóval nem éheztem, és mégis volt fehérjehiányom, ezt akartam kihozni belőle.
2021. ápr. 26. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!