Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hintáztatás? Cheatday? Milyen...

Hintáztatás? Cheatday? Milyen megoldást javasoltok, ha megálltam a fogyásban?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, több éve sportolok (futás, kondi). Nem a lányos kondi, hanem ahogy kell, a fiúkkal együtt edzem :)

Home office-ban felszedtem pár kilót, hiába volt meg a sport, a munkahiány miatt kcal-szuficitbe kerültem.

175cm / 70 kilóról indultam január 1-től, most 65 kg-nál tartok és hetek óta egy tizedet se mozdul lejjebb a mérleg.

A kalóriabevietelem kb 3 hete 600-800 kcal között mozog és egyszerűen ilyen kevés bevitel mellett is megtorpantam. 300-ra azért már nem akarom levinni, nehogy összeessek a kondiparkban.

Ennyire durván belassult volna az anyagcserém? De mitől, mikor sportolok heti 3x és napi 5x étkezem?

Mit tanácsoltok?

2021. ápr. 11. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

600-800 kalória nagyon kevés szerintem, még egy nőnek is. Egyértelműen belassult az anyagcseréd.

A hintáztatás, cheatday jót tenne szerintem, de nem úgy hogy most holnap hirtelen megeszel 5000 kalóriát, mert abból csak zsír lenne ilyen hirtelen kalória emeléssel. Ezt is inkább úgy kéne, hogy fokozatosan emelni. Mondjuk először 500 kalóriával megemeled a napi beviteled és majd látod, hogy mi történik.

Fogyni lehet 1500 és 2000 kalória bevitel között is, tapasztalat alapján. Mondjuk én férfi vagyok, szóval én lehet másképp működök, de javítson ki valaki ha nem így van.

2021. ápr. 11. 14:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, adtam a zöldet!

...de ha 600-al nem fogyok, akkor 1100-al nem fogok újra visszatérni 70 körülre?

2021. ápr. 11. 14:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem fogsz. Ha másnapra látsz is egy nagyon kevés súlygyarapodást, mondjuk fél kg-ot, az nem zsír lesz, hanem víz. De 1-2 nap alatt az visszaáll és beindul a fogyás.

Amikor nekem belassult az anyagcserém, és emeltem a napi kalóriabevitelt akkor én mindig fogytam 1-2-3 nap után. Időt kell adni a testednek ilyenkor mindig. Ki kell tapasztalni.

2021. ápr. 11. 14:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Hétfőtől kipróbálom, köszönöm!
2021. ápr. 11. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!