Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy guggoljak, ha nincs...

Hogy guggoljak, ha nincs guggolokeretem, csak rudam?

Figyelt kérdés

34+rudat meg fel tudok kapni, de 36+rudat mar nem.. :D

Igazabol kinyomni akarok, de az elv hasonlo, hogy keruljon a nyakamba?

2021. márc. 5. 10:02
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ez igazabol vekon rud(nem tudom hany kilo) nem olimpiai.
2021. márc. 5. 10:02
 2/15 anonim ***** válasza:
Állvány nélkül nem fog menni nagyobb súllyal.
2021. márc. 5. 10:07
 3/15 anonim ***** válasza:

Két dologra tudok gondolni amivel valamennyire helyettesítheted, saját tapasztalatom nincs róluk, csak ötlet.

Kézisúlyzó 2 kézbe, nagyobb súllyal nem tudom mennyire kényelmetlen.

Hack guggolás: https://www.youtube.com/watch?v=EdtaJRBqwes

Rendes rudas guggolásra állvány nélkül nem igazán van varázsmegoldás.

2021. márc. 5. 10:28
 4/15 A kérdező kommentje:

Van kézi súlyzó, de a cél az lenne hogy a 36 kg-t nyakba tudjam venni....

Nem tudom felvenni elöl-guggolásba(ezt miért nem egybe írjuk?), onnan tudnám hátrarakni.. Van ez a felhúzó mozdulat, ezt gyakoroljam vajon?

2021. márc. 5. 10:34
 5/15 anonim ***** válasza:

Gyakorolhatod a helyből felvételt (power clean), de nem fogsz vele olyan ütemben fejlődni ahogy a guggolással. Tegyük fel 80kg vagy, akkor 80kg-val nem egy hatalmas eredmény guggolni, de felrakni a mellkasodra az már nem könnyű, hátra rakni a válladra meg főleg nem. Ráadásul nem veszélytelen gyakorlat magadra nézve, szóval egyedül nem biztos, hogy jó ötlet ilyet megtanulni. Most érted ilyen 30kg-kat izomból felhúzol, de nagyobb súlyokat már technikával, lendülettel fogsz, ott meg könnyen jöhet a sérülés. Tegyük fel felhúzod a mellkasodra, csinálsz egy fél mellből nyomást, majd a válladra a nehéz súly miatt lendülettel "ráejted", hát ezzel nagyon gyorsan tönkrevághatod a nyaki csigolyákat szerintem, meg a válladat is.

Plusz nem tudom hol edzel, de ha véletlenül kiesik a kezedből, akkor elég nagyot szól és vagy a padló vagy a súlytárcsa fogja bánni egy idő után. Persze ha van fasza konditermes padlózatod, akkor ez a része oké.

2021. márc. 5. 14:15
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem, de nem tudok meg annyival se :/ tudom nem konnyu gyakorlat. De amit irtam konnyen felkapom, de onnan az a ket kilo kifog rajtam. Gugiznom kell azisszar, meg a nyakbahuzast. Sztem karban is meg ugymindenhogy, nem merem felvennni, nem nagyon tudok elolguggolni meg. Gondoltam hangosan gondolkodok, meg valakinek lenne vmi jo hozzasxolasa. Tenyleg nem egyedul kene egy szint utan. Amugy bizony nem a pincebe hanem a tetoterben edzek. :D
2021. márc. 5. 14:54
 7/15 A kérdező kommentje:
Tudtok helyet ahol ezt edzik?
2021. márc. 5. 14:54
 8/15 A kérdező kommentje:
Crossfit terem vagy egyesulet?
2021. márc. 5. 14:55
 9/15 anonim ***** válasza:
En a foldrol veszem nyakba. 70kgig megy. Guggolni az is nagyon keves de szettbe elmegy. Fekpadod sincs? Abbol is ki lehet venni. Vagy valakit kerj meg h rakja a nyakadba max. Vagy marad az elolguggolas, merev labas felhuzas, kitores
2021. márc. 5. 17:05
 10/15 A kérdező kommentje:

Ja majd anyukámat szólítom, anyu gyeremá! :D :)

Amúgy fekpadom van, de az is alacsony. :/

2021. márc. 5. 19:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!