A Thai box mennyire fejleszt a konditeremhez képest?
Egy fél éve kezdtem el terembe járni(heti 5 nap) , mert nagyon ektomorf fajta vagyok és mindenképp nőni, fejlődni és erősödni akartam, már elkezdtem látni a változást, a kemény munka kezdte meghozni a gyümölcsét...
Erre bezártak a kondik.😂
Viszont mindig is nagyon szerettem a küzdősportokat és nagyon szeretnék belevágni a Thai boxba,mert mindenképp akarok önvédelmet is tanulni.
Viszont az lenne a kérdésem, hogy egy konditeremhez képest mennyire tudok izmosodni?
Mennyire épül a testem a Muay Thai-ban (heti 5 nap) és megéri-e belekezdeni vagy előtte gyúrjam ki magam egy 4-5 év alatt és utána a Thaibox?? 20/F
Küzdősporttól nem leszel izmos, mint a konditermi edzéstől,viszont egy sportos fizikumot simán el tudsz vele érni.
Ha 4-5 év alatt ,,kigyúrod" magad,majd abbahagyod az edzést és csak a küzdősportra fókuszálsz,akkor az izomtömeg nagy része le fog menni,hiszen nem használod ki. Azaz ha megakarod tartani,akkor mellette is edzened kell (bár szintentartáshoz jóval kevesebbet kell).
Köszönöm a válaszokat.
Ha heti 2 nap beiktatok egy edzést a boksz helyett, úgy tarható egy jó forma?
Szerintem elég lesz 2 kemény teljes testes edzés majd a szintentartáshoz (már ha minden más rendben van). De az még messze lesz,ameddig izmos leszel,azaz még százat gondolhatsz. Lehet,hogy annyira meg fog tetszeni az edzés,hogy abba se hagyon.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!