Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez javítana a testartásomon?

Ez javítana a testartásomon?

Figyelt kérdés

El szeretnék kezdeni edzeni, szerintetek ez javítana a testartásomon? Illetve nem állnék meg a növésbe? Főleg fekvőtámasz és 2 darab 3 kg sulyzóval edzenék. Látható lenne az eredmény? Ha igen, mikorra? Mit várják ettől?

16/f

2021. febr. 20. 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Nekem is rossz volt a testtartasom. Ennyi edzes nem gatol a novesben. Nekem segitett az edzes. Fekvotamasz, huzockodas, tolockodas + 2 egykezessel minden izomcsoportra 1-2 gyakorlat heti 3-4×1ora kb. 3-4 honap alatt mar lathato eredmeny erheto el. Par ev alatt eleg jo izmos fizikum erheto el.
2021. febr. 20. 16:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Esetleg tudsz mutatni példának képet hogy nagyjából egy hónapon vagy egy éven belül mit érhetek el? Egyébként igen, a húzóckodás, tolóckodáson is gondolkozom
2021. febr. 20. 16:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2: egy hónapon belül a sport szeretetén kívül sokat nem fogsz elérni, ez nem az a sportág ahol gyors eredményeket lehet elérni. Ha kis fekvőtámaszozgatás és 3kg-s súlyzózás a terv, akkor 1 év alatt se túl sokat, de azért a karod, melled, vállad egy kicsivel erősebb, definiáltabb lesz. Ha kialakítasz egy rendes saját testsúlyos/street workoutos edzéstervet és mellette figyelsz az étrendedre is, akkor már jobb lenne a helyzet, úgy már ahogy az 1-es írja 3-4 hónap alatt lehet látható eredmény. Képet mutatni nincs sok értelme úgy, hogy a kiinduló állapotodat nem tudjuk, nagyon nem mindegy hogy 40kg vagy 100kg vagy. De amúgy sincs sok értelme képeket mutatni, csináld ha élvezed és majd jön mellé a fejlődés szép lassan, ha jól csinálod. Egyébként 16 évesen nem fogsz megállni a növekedésben "rendes" súlyzós edzésektől sem.
2021. febr. 20. 16:58
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Vékony vagyok nagyon.

És akkor csak saját súlyos(a 3kg súlyzó kivéletével) edzéssel mit lehetséges elérni? Igazából mindent csinálnék ami saját testsúlyos gyakorlat. Szerintetek akkor pl fél éven belül azért látszik majd valami változás?

2021. febr. 20. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Latszik majd ha csinalod rendesen. Sajat sulyos edzessel elerheto egy sportos forma. Ha heti 3-4x edzel 1 orat es figyelsz vmennyire a kajara akkor mar nyaron is latszodni fog vmi valtozas.
2021. febr. 20. 18:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ha csinálom rendesen akkor el lehet érni egy jó fizikumot. De nagyjából nem tudjátok megmondani hogy ha most vékony vagyok, akkor nyárra milyen lehetnék? Valami kép megközelítőleg?
2021. febr. 20. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk megmondani,mivel remgeteg dologtól függ. Csak párat említsek: genetika (pl csontozat->arányok, mennyire tudsz felszedni izmot,hol raktároz zsírt a szervezeted), befektetett meló (kaja, edzés, pihenés). Tovább nincs is értelme folytatni, az első után se lenne.

De eleve,ne is nézegess másokat,hogy hogy néznek ki,mert csak sz@rul fogod magad érezni. Hidd el nekem, tapasztalatból mondom. Amikor kezdtem,akkor folyton néztem másokat (pl youtubeon, instagram) és túl tökéletesnek tűntek (pl photoshop,előtte bedurrantás,tökéletes fények,kox),amikor én meg alig láttam magamon a fejlődést (annak ellenére,hogy sokat fejlődtem). Ez akkor múlt csak el,amikor ráhagytam a másokkal való versengést és magammal foglalkoztam és azzal, hogy honnan indultam (neked is ajánlom,hogy csinálj egy képet magadnak,plusz írd le,hogy mi hány centi).

Magadnak tűzz ki reális kis-és nagyobb célokat és küzdj érte. Eh fog motiválni, nem pedig az,hogy más hogy néz ki. Ha máshoz hasonlítod magadat,akkor nem lesz benne örömöd.

2021. febr. 20. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:
3kg os súlyzót ki is dobhatod semmire nem való szerez be 2 minimum 15 kilós állítható súlyzót
2021. febr. 20. 22:38
 9/10 anonim ***** válasza:

a 3 kilós súlyzó túl kevés ezzel nem fogsz haladni

a testatartásodhoz meg az állóképességhez lehet edzeni

vannak a youtubeon kifejezetten állóképesség növelő gyakorlatok

és biztos hogy a testartásod is javulna

2021. febr. 21. 15:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Annyit hozzáfűznék még,hogy ha nem figyelsz nap közben is a testtartásodra,akkor nem fog teljesen ,,megjavulni".

Javulni fog nyilván,de pl ha most előre vannak esve a vállaid,akkor csak az edzés nem fogja megoldani,ha egész nap össze vagy tekeredve, mint egy kígyó.

2021. febr. 21. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!