Mennyi kalóriára van szükségem?
Adatok: 17/f; 175cm; 60 kg; kb 13% testzsír;
Szóval 1 éve kezdtem súlyzós edzést végezni, 3 hónapja saját testsulyost (zárva vannak a termek :( ). 52 kg-ról indultam, most 60 kg vagyok. Eddig nem nagyon számoltam a kalóriát, ettem amennyit bírtam. A kérdésem az lenne,hogy mennyi kalóriára van szükségem (cél a tömegnövelés), Heti 3-4 sajáttestsulyos edzés mellet mennyi kcal-ra van szükségem. Internetem megnézése kb 6 kaloria kalkulátort de nagyon más eredményeket adott( volt ahol 1800, volt ahol 3600 kcal-t írt ki). A fehérje, zsír és szénhidrát bevitellel nagyjából tisztában vagyok.
2500 a tuti
De én inkább a makrokat figyelném kcal helyett
Köszönöm a válaszokat!
Kb 1 hete töltöltöttem le egy napi kaloria bevitel számláló. Nem voltam benne biztos hogy működik. Azt írta hogy napi 2800 kcalra van szükségem a tömegnöveléshez. A lényege az,hogy be kell írni mikor, miből mennyit eszek és kiszámolja mennyi a kcal, zsír, fehérje, szénhidrát. Mindig azt mutatja, hogy napi 3200-3400 kcalt viszek be. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz,de még így is hiztam azóta kb 0,5 kg-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!