17 évesen tényleg elit szintnek számít 150 kg rudas csukályzás? :D
[link] ezen az oldalon azt írja hogy a legerősebbek között vagyok xd.
4 sorozatban volt 12 ismétlés, húzódzkodással szuperszetben. Nem csak rángattam, szabályosan csináltam, mások is megdicsérték, meg látják hogy elkezdett fejlődni a csuklyám. Azért pacek lenne ha tényleg ilyen erősnek számítok benne :DD. De sajnos a zárva tartás miatt itthon nem tudok ilyeneket csinálni.
Én amúgy úgy gondolom hogy elég jónak számít, de azt kizártnak tartottam hogy kb a korosztályomban ez konkrétan a legerősebbnek számít.
Szerintem semmi értelme ilyen "mellékgyakorlatokat" nézni azon az oldalon, főleg amiknél nehéz megállapítani hogy most mennyire is volt szabályos (vagy egyáltalán mi a szabályos). Fekvenyomás, guggolás, felhúzás, mellről nyomás. Ezeknek van értelme, mert ezekre koncentrálnak azok akiknek számít a minél nagyobb súly. Csuklyázást 35ezer adat alapján állították össze, az alapgyakorlatokat meg 1.5-2.5 millió adat alapján. Szóval ilyen gyakorlatoknál nem fogsz túl reális képet kapni. Plusz én inkább a 18-24-es korosztályt nézném, mert a 14-17 az le van húzva 13%-kal, de inkább a 14-15 évesek miatt.
Egyébként a "látják, hogy elkezdett fejlődni a csuklyám" és a 150kg-val szabályos 4x12 számomra kicsit ellentétes. Nem azt mondom, hogy nem hiszem el, csak furcsa ez a kettő így egy mondatban.
Maradjunk annál,hogy trapézizom felső része.
Annak van egy középső és egy alsó szakasza is.Csak ezt lexarják.Azert ilyen széles ugyan,de papírvékony a háta némelyiknek.
Arra nem edzenek,mert minek.Ezért ezt a vállvonogatásos,nyakedzéses okosságot találták ki,kb nulla +1-2cm es mozgástartománnyal,mert közben beszélgetnikell a haverokkal is.Szval ha az újjaidat edzenéd,talán meg az is többet érne.
Ha a cél a trapézizom,akkor megpakolsz egy rudat,és padlóról csinálsz magashúzásokat.Mell vonala fölé kőzepes vagy széles fogassal.
4,5ismetléssel,mivel ez egy súlyemelő gyakorlat,és kinyírja a kőzponti idegrendszered hamar,meg levegőt se kapsz eleget a vegére.A mozgás szétesik.
-Farmergyaloglas
-Szélesfogasú felhúzás
Na ezektöl lesz a hátad 3 d s.A hátad közepén,pólóban is kiemelkedő,látható trapézizom,nem a válvonogatásos pötchőrészéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!