Miért van ez ebben a kategóriában?
Néha olvasgatom az oldalt, korábban írtam is ki kérdést. Sok hasznos választ is láttam már, de gyakran olvasok olyanokat, hogy eléggé elbizonytalanodok miattuk.
Jelenleg szálkásító diétát folytatok és kondizok. Leginkább ezzel kapcsolatban olvasok, és bizonyos válaszoknál nekem úgy jön le, mintha a válaszadóknak a "kondi+deficit, de nincs meg a minimum 2g fehérje/tskg, hanem csak 1.8" teljesen egyenértékű lenne azzal, mint a "deficit, de full szar makrókkal, egészségtelen kajával+kanapén döglés egész nap". És fel vannak pontozva.
Ha nem csinálsz mindent tökéletesen pontosan és nem tolsz bele a 100% mellé +10%-ot (mert hát ugye nem vagy b*zi...), akkor az olyan, mintha nem csinálnál semmit.
Meglepően sok ilyen (felpontozott) válasszal találkoztam, ami elég demotiváló. Miért megy ez ebben a kategóriában? Vagy komolyan ezt vagy 110%-osan kell csinálni, vagy sehogy?
Mert a napi 1.8g/tskg (csak írtam egy példát) fehérje, 2-300 kcal deficit mellett, heti 3 kemény súlyzós edzéssel+kardio megegyezik a napi <1g/tskg fehérje, 0-24 kanapén dögléssel és csipsz zabálással? Kissé ilyen érzete van a válaszoknak.
Én nem hiszem, hogy ez ennyire szigorú lenne, de ha igen, akkor legyen szíves valaki elmagyarázni, hogy miért, mert nekem így nem logikus...
Kérdező, elég sok ilyen divatduma van ma itt, például a 110% os teljesítmény, aminek semmi értelme nincsen. Jó értem én, hogy adjon bele mindent de ha van 110%, akkor miért nem tesz bele 120% ot? :D Persze ezzel csak az adj bele mindentet akarják mondani de azért ezt leírtam. Nem csak attól lehet fejlődni, ha mindent beleadsz. Sőt, annyit nem is tudsz, vagy mondjuk szívrohamot kapsz. Nem is ilyen szigórú, csak így beszélnek róla. Én múltkor az egyetemi előadásomat hallgattam edzés közben, legközelebb is fogom majd. Időtakarékos módszer ez, van amikor nem is érnék rá, ez tök praktikus.
Béci 48F Taylor sorok szakértője.
Szia, a diéta egy kényes téma, sokan saját maguk nevében írnak, hogy a testük milyen és mit tudnak elérni és mivel. Fogyás mindig más téma lesz, mint az izom növelés.
Lehetetlenség annyira pontosan belőni, de azért ha már dolgozunk vele, akkor szerintem a lehető legtöbbet kéne kihozni belőle.
Másrészt nem raksz bele 100%ot hanem mondjuk 60at 70et, nem fogsz elérni olyan összképet, vagy esetleg nem lesz változás az is demotivalo nem?
Ez a napi 2g/tkg elv ez csak irány mutatás, van aki véresen ragaszkodik hozzá, van aki elengedi és kevesebbet visz be. Én azon az elven vagyok, hogy a kevesebb néha több, nem szedunk gyógyszereket (szteroid) hogy kelljen a napi 2.5-3g fehérje, a test nem használ fel annyit.
Amúgy, ha az ember megeszik 3 zacskó csipszet és egész nap a tv előtt ül, akkor fogyni fog, mivel nem visz be elég kalóriát. Most én 3 kis zacskóra gondoltam. Nem tudom mennyi kcal van benne, de tuti nem annyi, amennyi kell a szervezetnek csak alapjáraton. Ez kb. 1500kcal/ nap de egyén függő. Az már megint csak más kérdés, hogy milyen alakja lesz ennek az emberkenek és az egészségi állapota is milyen lesz ezáltal. Azt úgy képzeld el, hogy lehet felkel a székből és összeesik hirtelen, mert alacsony az energi szintje. Én voltam így. Gépeztem egész nap és szinte nem ettem semmit. Napi kb 1000kaloriat ha bevittem, mi lett belőle? Alul tápláltság. De legalább magas vékony voltam (195/70) felkeltem a székből majd össze estem. Ha a sarki boltba 2 tejnel többet hoztam haza, akkor többször is megálltam pihenni, a lépcsőkön alig bírtam felmenni. De! Kevés volt a zsír kevés volt az izom és vékony voltam. Szóval, van kérdésed?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!