A kalapács bicepsz mennyire fontos gyakorlat kezdőként?
A brachialist fejleszti, így nagyobbnak látszik tőle a bicepsz, mert alulról megemeli. Olyat is mondtak, hogy kezdőként a bicepsz alap tömegét érdemes növelni. Tehát rúddal végzett gyakorlatokra érdemes fektetni a hangsúlyt.
Hogy lennének akkor sorrendben a gyakorlatok fontosság szerint?
Álló bicepsz rúddal, szűk lehúzás, egykezes bicepsz beforgatással pl? Esetleg koncentrált valamelyik elé? Scott pad?
És a kalapács akkor hol helyezkedik el, ha minél nagyobb és feltűnőbb karokat szeretnék?
En nem szeretem.. sose csinaltam es eleg nagy karom lett.. a szuk lehuzast az hat gyakorlat.. attol meg h masodlagosan terheli a bicepszet.. ennyi erovel minden hat gyakorlatot tehetnel bicepsz napra.. meg minden tricepszet mell napra pl 🙄
Altalaba egyenes ruddal kezdek aztan egykezes forgatva. 2 gyakorlat eleg ha 5x10et csinalsz. Kis izomcsoport.
Egy napon is vannak (voltak, ameddig lehetett teremben edzeni), push-pull-leg felosztás ezen alapszik lényegében.
Semennyire.Az utolsó az utolsók kőzött.Majd ha 60 kilóval evezel szeriában ,akkor el lehet agyalni rajta,mennyi kell meg a karodnak,mert nem fejlődik eléggé.
Kezdőként meg azt is megkérdőjelezem,hogy egyáltalán kell e bicepszezned.
De ha megis,akkor max egy gyakorlatot,a kétkezes rudas bicepszezést tudok elképzelni.
Döntött törzsű evezés rúddal-
gyakorlatra ertettem.
Ne forgacsold szét az erődet.Az alapgyakorlatokra koncentrálj inkább,azok hozzák a tömeget.
Hamár sorrendet kéne felállítani tömegnövelés szempontjábol akkor:Állva bicepszezés rúddal.
Ez az első.vele egyenertékű remek gyakorlat a szűk húződzkodas alsó fogással is.Aztán egykezes bicepsz állva,illetve ferde padon ezután vannak a tőbbnyire ilyen olyan csigas,meg mitomen milyen gépes variaciók,izolaciós nyalánkságok szamtalan változatai.
A helyedben en ezekre most nem koncentrálnek.Felesleges időpocsekolas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!