Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kreatin kúrát kezdenem el és...

Kreatin kúrát kezdenem el és úgy olvastam hogy egy hét feltöltési szakasznál 20g Aztán pedig naponta 5g. Muszáj eltelnie 5oranak a kettő beszedése közt?

Figyelt kérdés
2021. jan. 17. 19:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Nem. Zabáljad.
2021. jan. 17. 19:27
 2/11 $$$$$ ***** válasza:

En nem szoktam 5 órat hagyni van hogy egyszerre megeszem a napi adagomat(Bar ezt nem javaslom. Bajod nem lesz töle de azert valamennyire oszd be)...Illetve én feltöltest se szoktam csinalni. De amugy ezt a napi 5 grammot nem tudom honnan szedik az emberek. Ha elolvasod egy creatinnak a hatuljat. Rá is van irva hogy a napi adag a testsúlyod hatoda. Pontosabban ugy van írva hogy a feltoltesi idoszak a testsulyod harmada gramban. Aztan pedig ennek a fele a napi adag szinten gramban. Azaz a testsulyod hatoda. Ez rajta van a Creatinok hatoldalan. Legalabb is a scitecesnek(monohidrat)rajta van. De ha belegondolunk ez az 5 gramm amugy is logikatlan. En 117 kg vagyok(mielött ledagadtoztok leirom hogy 203 cm vagyok). Akkor most szerintetek nekem ugyan annyi creatin kell mint mondjuk egy 60-70kg-s embernek?

Nagyon sokan mondjak ezt a napi 5 grammot. En nem annyit eszek. Nem is latom benne a logikat. De mivel edzők is szoktak mondani ezert lehet eleg annyi. De en nem annyit tolok mert nem ugy latom jonak,nem is az van rairva hogy annyi kell. Illetve egy eleggé nagydarab ismerösöm is azt mondta hogy nem annyi kell.

2021. jan. 17. 21:00
 3/11 A kérdező kommentje:
Az első kommentelőnek köszönöm hogy megmutatta milyen egy ember 5%-os agykapacitással. Nem értem ha egy értelmes gondolat nem bír kijönni a fejedből minek kommentelsz? A masodiknak köszönöm a választ.
2021. jan. 17. 22:28
 4/11 $$$$$ ***** válasza:
Semmiség. Annyi hogy tenyleg ne egyel nagyon sokat egyszerre. Mert en napi 3 kanállal eszek(azaz 15 grammot,elvileg ehetnek 20 at is. De úgy erzem eleg nekem ez a 15.)Alltalaban elfelejtem napkozben enni. És este betolom egyben a harom kanalat. Nincs semmi bajom csak neha rámjon egy kisseb hanyinger. Föleg ha egymas utan tolom le. Szoktam kozte hagyni par percet. De amúgy jobb ha beosztod. Jobban fel tud szívódni. De 5 orat szerintem felesleges varni.Illetve egy adaghoz igyal vagy 3-5 dl vizet. Mert ugy jobban felszívódik. En pl be se szoktam keverni. Csak bedobom a szamba aztán ráiszok egy nagy adag vizet 😂.
2021. jan. 17. 22:38
 5/11 anonim ***** válasza:
2/4: Átlag embernek elég kb 3gramm is, az 5-öt azért írják mert relatív olcsó a kreatin, az biztos elég a legtöbb embernek és nem kell számolgatni. Az hogy a tápkieg cég azt írja, hogy szedj be egy merőkanálnyit minden nap... Persze, hogy vegyél havonta egy fél kg-s dobozt :) Kismillió tanulmány van a kreatinról, hogy 3-5g elég, nagyon max 10g ha nagyon nagy izomtömeg van. Értelmetlen 15-20grammokat szedni folyamatosan. Bajod persze nem lesz, max ha nem iszol hozzá elég vizet, csak felesleges pénzkidobás. Plusz ugye szervezeted is termel kreatint, meg húsokkal is viszel be.
2021. jan. 17. 23:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát hogy nem lesz semmi bajod tőle az nagyon egyén függő, valakinek valóban nem valaki meg jön hozzánk a nefrológiai osztályra dialízisre mert 30 éves korára szétcsesződött a veséje
2021. jan. 18. 00:24
 7/11 anonim ***** válasza:
6: Honnan tudod, hogy a kreatin miatt csesződött szét a veséje? Honnan tudod, hogy nem cuccozott évekig vagy szedett bődületes mennyiségű vitamint, meg nem ivott többet fél liternél egy nap? Tényleg érdekel, addig nem akarok reflektálni rá.
2021. jan. 18. 00:49
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

"Illetve egy eleggé nagydarab ismerösöm is azt mondta hogy nem annyi kell."

A mindent elsöprő érv...

2021. jan. 18. 07:09
 9/11 $$$$$ ***** válasza:
8-as. Nem ez a mindent elsöprő érv. Ezert is írtam utoljára. Számomra a mindent elsöprő érv az adagolás a hátuljan. Illetve az hogy logikatlannak tartom azt hogy 5 gramm kell egy 60 kg-s illetve egy 120 kg-s embernek is.
2021. jan. 18. 09:33
 10/11 anonim ***** válasza:

9: Ahogy írtam, nem 5g "kell" mindenkinek. A 60kg-s embernek papíron elég kb 2.5gramm is, 120kg-snak meg 5-6g. Azért ír mindenki 5grammot, mert egyszerűbb azt írni, nem kell kérdezgetni számolgatni 2g kreatin miatt. De ha te 15-20grammot akarsz mert "logikusnak tűnik" akkor hajrá. Én inkább hiszek a több tucat tanulmányból készült leírásoknak.

Egyébként 8-as nem tudom miért lett lepontozva, mert oké hogy nem ezt hoztad fel legnagyobb érvnek, de ha ilyet írsz hogy nagydarab ismerős is annyit szed, akkor látszik, hogy te magadtól nem sokat tudsz a témáról.

2021. jan. 18. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!