100g bálnahúsban 70g fehérje van, miért nem azt eszik a testépítők?
Vagy ilyennel is akár:
Több ízben van, több hozzávalóval is (csirke,pulkya,steak, stbb..). Félreértés ne essék, hogy macskakaja van odaírva az általam linkelt felületen, mivel 82% csirkemell, 12% lazac a többi ízesítő. Tehát emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas, fehérje az 46% van 30g-ban, tehát kb. 13-14g fehérje/30g.
Miért nem terjedt el még ez a testépítők körében? Akiknek gond van a kaja mennyiséggel, nem tudja megenni a napi adagot, az ezzel tökéletesen megoldaná a problémáját.
Azt megemészted akkor 5-6 óra alatt. Miért kéne 1,5 - 2 órásnak lennie egy emésztésnek?
Ha így működne a szervezet ahogy írod, 2 óránként kellene enni, nap 6-7x.
1.5 - 2 óráig emészted a fehérjéket. Ha emellett többet eszel belőle, mint amennyit fel is bírsz használni (10-15 g / emésztési ciklus) akkor az kidobott fehérje. Tömheted magadba kilószámra is, fizikailag képtelen lennél hasznosítani ennél több fehérjét.
#14, és akkor aki 3 kajából viszi be a napi mennyiséget, mondok jobbat, intermittent fastingol és napi 2x eszik. Az 2 részre bontja fel a 2g/ttskg fehérjét. Ha mondjuk 80kg-os és kell neki 160g fehérje akkor körülbelül 80g fehérjét fog bevinni étkezésenként.
Ha azt mondod, hogy ez nem hasznosul, akkor miért van az hogy van aki ezzel fejlődik?
Vagy ha valaki ezzel szálkásít, akkor miért nem veszít az izmából? Hiszen 2 étkezésből szerinted max csak 30g fehérje tud hasznosulni.
Ha valaki 30g fehérjével szálkásít az nem fogja megtartani az izomtömegét, pedig jó pár sikeres példa köthető az időszakos böjthöz.
Egy tudomanyos cikket linkeltem, probald meg ertelmezni vagy kerjel meg valakit, hogy segitsen benne, ha egyedul nem megy es ennyire erdekel.
Vagy hisztizhetsz itt es tomheted magadba a macskaknak szant kajat.
Minden ember mas egy kicsit, de az MPS es MPB mertekeitol fugg, hogy mennyire vagyunk kepesek hasznositani a feherjet. Meglepodnel, ha tudnad, hogy mennyi idiota tevhit van a testepitessel kapcsolatban es, hogy sokan mennyire nem akarnak / tudnak utana nezni a testuk mukodesenek. Ha mininalizalni akarnad a befektetett idot, energiat (erted: azt a legjobban akarnad felhasznalni) a maximalis eredmenyert, akkor elso korben nem artana tisztaban lenni azokkal a biokemiai folyamatokkal, amik legjatszodnak a szervezetedben.
Értem én, hogy tudományos cikket küldtél. De semmi értelme, mivel a tapasztalatok mást mutatnak, szóval ez az egész emésztéses dolog hülyeség.
De nem csak szerintem az, mivel le lettél pontozva, az viszont több embertől függ.
A kutatás a felszívódásról beszél. Szilárd tápanyagból még az emésztés is órákig tart, a belekben (ahol a felszívódás történik) akár napokat is eltölthet. Magában a véráramban pedig a fehérjék raktározása ennél jóval magasabb. Amikor időszakos böjtön voltam az égvilágom semmi különbséget nem figyeltem meg fejlődésben, mint egy szétosztott(4-5 napi étkezéses) változatnál. Persze kellett egy kis idő, mire a szervezet megszokta az uj rendszert (pár nap), az első pár napban biztos nem volt olyan effektív, de ha rendszeressé válik, elég akár napi 1szer is enni. Ezt alá is támasztja a következő kutatás:
A tudomany a megfigyelheto, tapasztalato dolgokkal kapcsolatos kovetkezteteseket, megfigyelesek eredmenyeit tarja az emberek ele.
Ha neked ezek nem fernek a fejedbe, akkor 🤷
Feltetelezem, hogy te voltal aki lepontozott, ebben az esetben az ervelesed hibas.
Az emlitett dolgokkal amugy meg nyilvan meg osszetettebb folyamatrol beszelunk, hormonokrol meg nem is volt szo, szoval rengeteg dolog tudja befolyasolni az izom epitest (pl. DHT is).
De hiaba beszelek, ugy erzem, hogy neked ez egy magas szinte, amit mar csak azert sem akarnak megserteni, mert en irom.
Szoval, hogy a kerdesre is valaszoljak: Jo A bAlNa HuS tEsO, CsApAsSaD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!