Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van olyan konditerem Budapeste...

Van olyan konditerem Budapesten, ahol egyáltalán nincsenek gépek? Van-e még, aki hozzám hasonlóan feleslegesnek véli őket?

Figyelt kérdés

A céljaimhoz teljesen feleslegesek a gépek. Úszok és kondizok, és a szabad súlyok valamint a saját testsúlyom épp elég ahhoz, hogy erőt és szép testet építsek. Számomra a gépek szinte demotiválóan hatnak; megölik az erőfejlesztés szépségét, ugyanakkor gondolom sok ember számára kényelmesek.

Jelenleg az úszás mellett járok konditerembe, ahol csak súllyal és saját testsúllyal edzek, illetve a munkahelyem és a lakásom közelében van kondipark, oda járok muscle-upot, húzódzkodást, tolódzkodást csinálni. Az utóbbihoz ki szoktam vinni két egykezes súlyzót is, amellyel oldalemeléseket stb. végzk. Tehát nem az izoláció ellen vagyok -belátom, ahhoz akár jók is lehetnek a gépek - hanem az ellen, hogy minden konditermet telezsúfolunk gépekkel.

Ami nekem szükséges:

- kézi súlyzók

- húzódzkodó rúd (esetleg gyűrű)

- tolódzkodó rúd

- fekvenyomó pad (állítható magasságú, illetve ferdepad)

- guggoló állvány (guggoláshoz és felhúzáshoz)

- súlyöv

- bordásfal, szivacsok

-esetleg egy traktorgumi és kettlebellek

Ennyi kell egy konditerembe szerintem, semmi egyéb. Kardiót a szabad levegőn, uszodában stb. kell csinálni. Így a konditermek is olcsóbbak lennének, és a célközönségük is valódi sportemberek, és nem puhányok.

#testsúly #konditerem #szabad súlyok
2020. dec. 8. 22:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ez így van.
2020. dec. 9. 19:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Pozitív hogy nem úgy látod, hogy csak a te gondolkodásod a helyes.
2020. dec. 9. 19:51
 13/15 anonim ***** válasza:
Amúgy biztos találsz ilyen termet is, viszont még ha a géppark neked megfelelő lenne, akkor is ilyen hardcore testépítőknek a közege az. Ott nem lenne meg a kellemes kicsit wellneses légkör, hanem csak a bicepsz pumpálás a legkényelmetlenebb súlyzókkal.
2020. dec. 9. 19:52
 14/15 anonim ***** válasza:

Szinte minden gépnek van értelme megfelelő kontextusban.

Így kicsit szűklátókörű feleslegesnek titulálni őket.

Lehet te nem akarod használni.

1. ... mert nincs szükséged rá. Azaz nincsen valamilyen egészégügyi limitációd ami miatt képtelen helyesen végezni bizonyos gyakorlatokat sérülés veszélye nélkül.

2. ... mert a céljaid eléréséhez nincs szükséged gépekre vagy nem vagy tudatában, hogy jól jönnének.

2020. dec. 10. 01:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Akkor keress vmi erőemelő termet. Vagy vmi oldschoolt. De igy kb 500ezerbol termet is csinalhatsz. Enis kb csak szabad súllyal edzek. A gépeket meghagyom a csajsziknak meg az oregeknek. De szerintem nembaj ha van sok gep. Legtobben a gepeken lognak igy a szabadsuly szinte mindig szabad :)
2020. dec. 12. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!