Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi motiválhat az edzésre?...

Mi motiválhat az edzésre? Hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Nektek mi volt a motivációtok?

Tudom, hogy edzenem kellene, de mégsem érzek rá elég erőt magamban.

2020. nov. 3. 11:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Sorrendet állítani is jó lehet. Leírni, és amikor minden fontos okés, akkor jöhet a hoki, meg a csoda sorozat színig hősökkel, meg egy laza chips... Addig lehet ki is kéne hátrálni fészről, míg nincs minden este teljesítve a normál terv. Ezzel megtréfálod az azonnali jutalmazáshoz szokott jelenkori görcsöt, és óvatos lendülettel, kábé azonnali, kézzelfogható (ld. hoki) jutalmakkal - vicc, de - beidomítod piszok gyorsan, hogy azt tegye, amit a főnök mond. Ahol a főnök az eszed és a szíved.
2020. nov. 3. 21:02
 12/17 anonim ***** válasza:
Ajj, akartam csillagozva ráegészíteni, csak este van már nekem: fész helyére tetszőleges görgetőmajom flesst behelyettesíteni...
2020. nov. 3. 21:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Kismillió dolgot lehetne írni, de szerintem az egyik leghatásosabb hogy mondd el a haverjaidnak, meg úgy kb mindenkinek akinek adsz a véleményére hogy 3 hónap múlva leadsz 6 kilót vagy felszedsz 3 kilót, vagy 80kg nyomsz 1et fekve, akármit amit meg kell csinálnod. Innentől már meg kell csinálnod különben beégsz :D
2020. nov. 3. 21:59
 14/17 anonim válasza:
100%

A motivációt magadnak kell megtalálnod önmagadban. Hogy miért szeretnél elkezdeni edzeni.

Pl. nekem sokat fájt a hátam, káros volt az életvitelem, tetszeni szeretnék önmagamnak (meg persze a nőknek 😄). Nekem ezek sokat segítettek

2020. nov. 4. 09:13
 15/17 anonim ***** válasza:

keresd meg, mi az amiért edzeni akarsz. milyen változásra vágysz, mi az, amit el szeretnél érni vele, vagy akár nélküle is, de vele könnyebben sikerülhet?

jobb kondit, állóképességet, egészségesebb életet akarsz, tovább élni, lefogyni, beleférni régi ruhákba, vagy csak megőrizni a mostani alakod, hogy ne hízd ki őket, vagy csak egy értelmesebb hobbit az ágyon fekvésnél?

ezekben keresd meg a téged motiváló célt, amiért érdemes áldozatot hoznod, illetve ami miatt képes vagy legyőzni a lustaságot és a halogatást.

sokan vannak, akiknek valamilyen kitűzött teljesítmény cél segít, mint például, hogy "jövő év végéig le akarok futni egy maratont" vagy "x időn belül akarok lefutni y km-t"

minél konkrétabban tűzöl ki magad elé egy célt, annál könnyebb értelmezni és mérni, hogy sikerült-e. annyi, hogy "egészségesebben" akarok élni nem mérhető, nem igazán vizsgálható, hogy teljesült-e. az "elkezdek futni", vagy "rendszeresen futok" is elég definiálatlan cél.

sokkal kézzelfoghatóbb, hogy "minden nap futok egy órát", vagy "minden nap futok 5 km-t". persze lehet kisebb mennyiségekkel is kezdeni és fokozatosan eljutni a végcélhoz. ha csak nagyon keveset teszel érte eleinte, az is sokkal több, mintha semmit sem tennél. a kicsi aktivitást pedig sokkal könnyebb aztán növelni, mintha semmit nem csinálsz és elkezdeni kéne.

az is sokat segíthet, hogyha csökkented az akadályokat, amik megakadályoznak a cselekvésben. pl. ne a reggeli edzés előtt vedd elő a szekrényből az edző ruhát, mert akkor sokkal könnyebb elő sem venni és nem elmenni. készítsd ki már este, hogy csak felkapni kelljen reggel.

ne messzire menj edzeni, ahova utazni kell, időbe telik, több macera, ezért kevésbé akarod. minél közelebb, minél kisebb akadályt jelentő módon csináld, így kevesebb köztes lépés van, amin át kell küzdened magad és amik miatt könnyebben feladhatod.

2020. nov. 4. 11:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs motiváció.Rutin.Mész,oszt csinálod.

Én így vagyok vele.

Kezdetben persze kell valami,hogy ne hagyd abba.

Aztán meg olyan mint az esti zuhanyzás.

Nem kell motivació,zeneszöveg,hogy milyen illatos leszel,kívanatos,szép.A bőröd felfrissül,a tőrölkőzes felpezsdít,meg a f..om tudja még mi nem lesz,ha lemostad magad,hanem mész,oszt zuhanyzol.

2020. nov. 4. 12:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Takarodj edzeni ameddig szépen mondom😁
2020. nov. 5. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!