Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvenyomásnál tényleg elég...

Fekvenyomásnál tényleg elég ilyen kevés bemelegítés?

Figyelt kérdés

[link]

Azt írja 2-3 sorozat üres rúddal 8-12 ismétlés

“ The Warm-Up

At Westside, we start with the bar for two or three sets of high reps (eight to 12) until our main bench press muscles are ready to go. Westside believes if you are going to bench, just warm-up with the bench.”

2020. nov. 2. 14:29
 1/10 anonim ***** válasza:
szerintem enm
2020. nov. 2. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Egy rendes bemelegítés 20 perc.

Ha szűkebbre veszed, akkor is van 12. Ennek lehet része ez a gyakorlat is. Csak találd ki, hogy a maradék 10 és fél percben mit csinálsz!

De ha öregkorodra megfelel, hogy a szádhoz is az unokád emeli a kanalat, akkor 2-3 sorozat 8-12 ismétlés az üres rúddal is jó lesz...

2020. nov. 2. 14:40
 3/10 A kérdező kommentje:
De ott vannak még a felvezető sorozatok is, csak azt nem számolják bele?
2020. nov. 2. 14:44
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Be szoktam melegíteni saját testsúllyal, karkörzések stb, majd üres rúddal egy sorozat, utána folyamatosan növelem a súlyt amíg el nem érek a széria súlyhoz
2020. nov. 2. 15:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért azt is vegyük figyelembe, hogy más hosszúságú bemelegítés kell 140kg-os szériához, mint 60kg-oshoz.
2020. nov. 2. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha egy kezdő 20 percet melegít be 60kg-hoz hát az kész vicc...

Ebben a formában baromság az, hogy egy rendes bemelegítés 20 perc, sok tényezőn múlik ez is, mint minden más.

2020. nov. 2. 21:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Ezek profi erőemelők, nem 60 kilót nyomnak, hanem 250-300-akat
2020. nov. 2. 22:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy rendes sportolónak az edzése sem 60 perc, átöltözéssel... abba belefér egy 20 perces melegítés. Persze tudom én, bemelegíteni, meg nyújtani csak a bzik szoknak...
2020. nov. 3. 07:59
 9/10 anonim ***** válasza:

7#

Először is viccnek tartom üres rúddal bemelegíteni.

Az egy nagy nulla,ha valaki 250-300 kilókat mozgat meg.

Biztos lehetsz benne,hogy nem egy üres rúddal való bohóckodas után áll neki 250 kilónak.

Felvezető sorozatok mindenfelekepp kellenek.

Hacsak nem Tom Platz guggol.

Mert hosszú elemzések után többen állítják,annak titanból vannak a térdei.Nem ember.

2020. nov. 3. 08:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy 60 kilós szériához elég egy kis gimnasztika, egy rudas sorozat, majd 40 kilóval egy 10-15 ismétléses sorozat bemelegítésnek. Egy 100-150-es szériához érdemes picit felemelni a pulzust, hogy mikor elkezded a gimnasztikát ne 60-70-es pulzuson verjen a szív, hanem legyen meg egy 80-90-es szívverés percenként. Ha gyalog vagy bringával mész edzeni ehhez elég egy tempósabb séta vagy tekerés, mire elkezded a felvezetést már kitágult erekkel, megfelelő oxigénellátással rendelkezel. Ha autóval vagy tömegközlekedéssel mész, egy 3-4 perces tempós séta is megfelelő lehet egy futó padon. Plusz 3-5 lépcsőben mész fel a széria súlyig.

Komolyabb fizikumú sportolóknál (150+ széria nyomás) szoktam látni, hogy nagy nyomás előtt, gimnasztika után még külön-külön pár kis súlyos sorozattal megterhelik a célizmokat. 1-2 sorozat csigán letolás 15-20 ismétléssel, ugyan ez kis előre meg oldal emeléssel, kis merev lábú felhúzás.

Én nem nyomok 150-el de szerintem a hatékony és stabil edzéshez az is nagyban hozzátesz, hogy mielőtt elkezded az első, teszem azt 8 vagy 10 ismétléses munka sorozatot, ugyan azzal a súllyal érdemes 3-5 ismétlést csinálni, hogy az idegrendszer megszokja a súlyt és a mozgáskoordináció "beálljon". Ha az első munkasorozatod 100 kilóval 10 ismétlés, a felvezetés után mikor felrakod a 100-at, feküdj alá, vedd ki, tartsd pár másodpercet, érezd meg a súlyt, nyomj bele párat, tedd vissza, majd 1-2 perc múlva állj bele a munkasorozatba. Sokkal megfogottabb lesz az egész edzésed ha így kezded a gyakorlatokat, egyéni tapasztalat.

2020. nov. 3. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!