Hogyan hízzak vissza? Vékonybél sorvadás miatt orvosi utasításra gluténmentes, tejmentes diétát kell tartanom.
Nekem tejfeherje intoleranciam van igy csak a tejes reszre tudok valaszolni. Alapvetoen egy csomo mindent tudsz helyetessiteni. Pl. Zabtej, kokusz tej. Ugyanigy van zabtejszin. Kokusz tejszin. (Alpro) van tovenyi tejes alpro joghurt is. Sajtot violife novenyi sajttal tudod kivaltani. Tejfol helyettt dr oetker vegan cream. Ezek akkor jok ha magadnak fozol.
Ha etterembe mesz vagy rendelsz nyilvan tejszines sajtos dolgok kilove. Vegán kajakba semmi tej nincs. Ez jo tampont lehet. Pl pizzat en sajt nelkul szoktam rendelni de a don pepe-nel van vegan pizza is.
Feherje porbol a vegant vagy a marhafeherjet ajanlom.
Alapvetoen ha kaloria pluszban vagy es megvannak a makrok akkor igy is tudsz izomtomeget novelni, de nem konnyu.
Ja es arra keszulj fel hogy ezek a cuccok rohadt dragak.
Én teljesen glutén- és tejmentesen eszek, fehérjének nyilván jó a hús+tojás, ch-nak a rizs, zab, ha megfelel akkor köles vagy egyéb gluténmentes gabonák.
Ha a belekkel van a gond, akkor érdemes lehet a rostbevitelre figyelni, lányoknak 20g és fiúknak 30g nagyjából legyen meg, pótolni lehet almarosttal (kb. minden bioboltban van), ha kéne.
(Ha oldhatót kell pótolni, akkor arra van az inulin, de ez maximum alkalmanként fog kelleni, ha eszel rendesen zöldségeket, főleg brokkolit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!