Egy rizsfehérjére miért írják, hogy gluténmentes? A rizs nem glutén?
"A glutén (régies nevén sikér) két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt"
Nem. Más kérdés hogy ezzel a gluténmizériával remekül lehet csapolni a hülyéket, mivel a világ lakosságának EGY százalékát érinti a lisztérzékenység. Amúgy semmi hatása sincs azokra akik nem érzékenyek erre.
Nem, a rizs gluténmentes gabona. Ahogy pl. a zabpehely is, de a gyárban szennyeződhetnek gluténnel, ezért jó, ha ráírják, hogy bizonyosan mentes. Van, akinek nyomokban is árt a glutén.
Mivel nem vagyok szakértő, csak egyes orvosok előadásaira, cikkeire támaszkodhatom, de az alapján a glutén igenis sokaknak képes ártani, nem önmagában, de más faktorokkal együtt. Én kipróbáltam a gluténmentességet, elég tartósan, nem tapasztaltam különbséget, úgyhogy én kevéssé foglalkozom ezzel, de valószínűleg van benne valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!