Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha futok mit kell ennem, hogy...

Ha futok mit kell ennem, hogy ne csökkenjen nagyon a sújom?

Figyelt kérdés

Kezdő futó vagyok, Július óta csinálom komolyabban, eddig 5 érmem van.

Szóval. Ha elkezdek rendszeresen edzeni (pl egy időben 2km/nap és ezt tartottam pár hétig) egy idő után észreveszem, hogy nagyon csökkem a súlyom, 46-ról 41-re estem kb 2 hét alatt, meg enegiám se volt úgyhogy leálltam. Most 47 vagyok, de el kezdenék újra edzeni erőm és energiám is lenne. De mi az amiből sokat kell ennem, meg mikor, hogy ne csökkenjen nagyon a súlyom? Valami tanács? (Amit érdemes tudni: gluténérzékeny/lisztérzékeny vagyok.)

13/L

2017. okt. 15. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Kalória eég kell, nincs előírva, miből.

A párom heti 2-szer 10-15 km-t fut, ugyanúgy eszik (amennyire észrevesszük, mert lehet, hogy automatikusan emel az itthon étkein. a reggelije garantáltan ugyanakkora) és nem igazán fogy, érdekes, hogy te igen.

Akkor neked tudatosan oda kell figyelned, hogy többet egyél. Neked kell tudnod, hogy ezt miből tudod könnyen megoldani. Tömény, zsíros étel? Tömény, cukros étel? Egyszerűen több étkezés vagy nagyobb étkezések normál ételekből (a fehérje ne szálljon el, de nagyobb aktivitáshoz azért több kell)? Nem tudhatom, nálad mi működik a mi ad energiát, ez nagyon változó.

Ha kell, számolj kalóriát s tartsd be a kitapasztald keretedet. Nem embernek való macera, főleg e zsenge korban, de talán a fogyásnál s a futás abbahagyásánál az is jobb, legalább míg belejössz...

2017. okt. 15. 18:23
 2/8 anonim ***** válasza:
*elég
 3/8 What to eat ***** válasza:
Először is gratulálok az 5 érmedhez. Miket szoktál enni egy átlagos napon? Akkor könnyebb elindulni.
 4/8 A kérdező kommentje:

*súlyom

Nagyon pihent lehettem ha j-vel írtam...

1-es köszönöm a válaszodat. Úgy tudom az ételeken a kcal a kilokalória rövidítése az égeleken. Viszont akkor ezt át kell váltani sima kalóriára, ugye? Ebben nem igazán vagyok otthon... Ha valaki a válaszolók közül elmagyarázza nekem azt megköszönöm.

3-as köszönöm szépen. :D Hát 8-tól fél 2, vagy fél 3-ig, vagyis 6-7 órát suliban kibirok fél liter vízzel, egy szendviccsel, illetve mamám házi sütijéből 1 szelettel. Utána itthon ebédelek valamit, ez attól függ, hogy anyukám mit főzött/sütött. Lehet rántotthús, vagy borsósszelet, vagy főzelék, tészta, igazából változó. Utána ebéd meg vacsora között néha nassolok valamit (pl, joghurt, csoki, krémtúró), majd vacsora és utána ha megéhezek almát, vagy banánt eszek, mert az nem valami nehéz kaja. ^_^

2017. okt. 15. 19:27
 5/8 A kérdező kommentje:
ételeken**
2017. okt. 15. 19:28
 6/8 anonim ***** válasza:

A kalória alatt a kcal-t, a kilokalóriát szokták érteni, ha ez nem is pontos kicsit sem. Ha normál számok szerepelnek, az kcal szokott lenni, mivel a cal igazán parányi. 2000 kalória az olyan... 0.6 gramm pirospaprika? Valami efféle, úgyhogy azt táplálkozásban nem használják, kilokalóriákról van szó.

Leírtad, miket eszel, de mivel változó s nincs mennyiség, ez lehet jó is, rossz is, fehérjeszegény is, nem lehet tudni. Remélhetőleg amikor tésztát eszel (mivel?), akkor is akad rendes mennyiségű fehérje a napodban, bár 1-1 gyengébb nap még nem annyira vészes, a tartós hiány az igazi probléma. De ez csak egy fontos tápanyag, nyilván nem fogod az összes kismilliót számolni s nem is kell. De egyél változatosan (ez nem azt jelenti, hogy mindent kell enni, amit egyesek állítanak) s ne túl keveset. Sajna konkrétan és egyszerűen nem lehet megmondani, mit, mennyit, hogyan.

2017. okt. 15. 19:35
 7/8 Metall Ica válasza:
2 kiló sték
2017. okt. 17. 10:23
 8/8 anonim válasza:

Istenem, de jó neked!

Tudom, az se jó hq nqgyon vékony az ember, legyengült, és nincs ereje, de... Ha nekem ilyen problémáim lennének! Azt furcsállom, hogy a sport így legyengít, inkább izmosítania kellene....

Én rendszeresen úszok, és bármit megadnék, hogy leadjak egy picit a 62 kilómból. (173 cm vagyok). Annyira nem látszik rajtam a felesleg, viszont én nagyon érzem és NAGYON zavar.

2017. nov. 12. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!