Túl edzés lehet abból ha minden izmot heti 2x edzek?
Figyelt kérdés
Push-pull-leg felbontásban kezdtem el edzeni a hét elejétől. Eddig 5 éven keresztül a tipik 1 izom a héten edzésmódszert alkalmaztam. Sokat kutakodtam és elméletileg jobb a heti 2x-i edzés, mivel optimálisabb az izom fejlődése a proteinszintézis gyors lezárulása miatt. Régi kérdéseket néztem ott még mindenki ellene volt, de hátha csinálja valaki és van több tapasztalata. Elég jó fizikumot hoztam össze 5 év alatt naturálba szerintem, nem szeretném elrontani, vagy esetleg visszafejlődni. A volument természetesen nem lett magasab a heti 2x-i edzés miatt, próbálom ugyan ott tartani. Hétfőn push nap volt de csütörtökön, azaz ma még volt egy kis izomlázam a mellemben, azért gondolom, hogy lehet nekem nem elég ez a több mint 48 óra pihenő, vagy csak hozzá kell szoknom. Remélem van közöttetek olyan akinek van tapasztalata ezzel az edzésmódszerrel kapcsolatban.2020. szept. 24. 15:00
1/6 anonim válasza:
Nem. Aki ért hozzá az legalább 2x edz egy izmot egy héten
2/6 anonim válasza:
Ezt a túledzés mítoszt el kéne ereszteni végre. Nem olyan könnyű az.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2020. szept. 24. 19:01
4/6 anonim válasza:
Jol osszeallitott edzesterv kell es relative jo volumennel is lehet egy heten 2* edzeni az izmokat. Meg nem kell a 7 napos periodizaciora epiteni, lehet 6-8-10 napos is egy periodus, a volumen ertelem szeruen edzesenkent a gyakorisaghoz igazitva. Pl. a pro split 3 napos osztott egy 5 napos periodizacioban remek edzesterv, es gyakorlatilag kettoszor terhelsz 7 napos intervallumon belul minden izmot.
6/6 A kérdező kommentje:
Most úgy megy, hogy hetfo push, kedd leg, szerda pull, csütörtök push, aztán vasárnap a kövi leg, mert csak 5 napot van időm edzeni egy héten szóval nem 7 napos periódusokban van nekem se. Rotálódnak folyamatosan az edzésnapok, jövőhéten ha ugyan így tudok majd lemenni edzeni akkor a leg marad ki 1x. De mkat a héten a két push elég közel van mert sajnos így adta ki a hetem és még volt izomlázam az előző edzésből. Gondolom nem teljesen regenerálódtak a mellben keletkezett mikroszakadások. Azért tartok tőle, hogy nehogy rontsak ezzel az új módszerrel a fizikumomon.
2020. szept. 26. 13:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!