Sportok közül miért testépítés legnépszerűbb?
Testépítés alatt most az edzőteremben végzett súlyzós edzést értem akár amatőr, akár profi szinten.
Olyan mintha ez messze sokkal népszerűbb volna mint más sportok. Ennek mi az oka, mi sokkal nagyobb vonzerő benne mint mondjuk pl. küzdősportolni, atlétizálni, futni, kerékpározni stb.
Furcsa tapasztalat hogy olyanok is elmennek mondjuk edzőterembe aki amúgy mozogni utál, tehát pl. soha nem ülne bicajra, nem futna vagy ilyesmi.
anno én is jártam edzőterembe heti 6x, hogy már miért nem?!
hmm, egyrészt a csajoknak akartam tetszeni, hát sajnos rájöttem, hogy a legtöbb tényleg leszarja, a komolyabb normálisabbat pont nem érdekli, az hogy normálisan állsz az élethez, van egzisztenciád /nem pénzre gondolok itt, / életcélod, állásod, kitartásod, stb sokkal többet számít sőt a 30 as nőknél azt látom hogy még annál is jobban számít, minthogy pl hogy nézel ki, ezt is tapasztalatból mondom, nem vagyok egy jóképű srác, sőt még alacsony is, de 30 éves korom után miután lett némi egzisztenciám valahogy jöttek a nők, nem is kevesen, nem felvágásból írom.
de hogy ne térjek el a tárgytól, miért nem járok már edzőtermbe:
- nagyon zavart hogy ami jó terem és nem két óra autózásra van, ott este 6 8 óra között annyian vanak hogy az öltözőben a szabad szekrényre is várni kell, 38 perc volt a rekordom mire lett szabad szekrény /nagyon nem kis teremről beszélünk/
- aztán várhatsz a gépre is mert fullon a terem, mindenki büdös és zsufoltság van, és üvölt a tucc tucc zene, mondjuk ez utóbbit azért ki lehet védeni
- ha kardióznék ott is fullon este 8 kor már talán enyhül
- reggel jó lehetne de nem nyit elég korán a terem, és meló előtt nem tudom megoldani,
- amikor izmos voltam, nem volt rajtam sok zsír, de akkor is kövérnek éreztem magam, mackósnak, lomha voltam 0 állóképességgel, aztán még néztem hogy jajj ezt nem eszek jajj azt nem, meg jajj lemegy az izmom ettől meg attól, házimunkánál pakolásnál meg iszonyat gyenge voltam, pedig 100 kg felett nyomtam fekve,
aztán váltottam futásra és kerékpárra, a feleslges izomszöveteket elvesztettem, igen nicns tesépítő testem, de az erdő 0 24 nyitva van, persze a futás és a bringa sajnos strapás, ezért sem csinálják sokan, feltör a nyereg, autók, időjárás, télen hideg van, nyáron megsült, szénné égsz a napon, futásnál talán jobb a helyzet, az eredmény számokkal mérhető, nekem bevállt. de van akinek jó a tetépítés foci, nem ítélkezem, zt írom csak le, hogy nekem miért nem vállt be, erősítő edzéseket persze csinálok, csak már nem teremben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!