Testépítés szempontjából mi a véleményetek a ketogén diétáról, időszakos böjtölésről?
Figyelt kérdés
2020. szept. 1. 21:50
1/4 anonim válasza:
A keto jo es hatasos, de vannak veszelyei is. Olvass utana bovebben. Az idoszakos bojtrol nincs tapasztalatom.
2/4 anonim válasza:
Mindkettőt lehet alkalmazni, de főleg szálkásításhoz jók. A böjt azért nem csak ahhoz, azt egészségügyi szempontból is érdemes alkalmazni, de a tömegelést a ketó meg a böjt is bonyolítja (attól is függ, hogy mekkora az étkezési ablak, ha 3500 kalóriával kell tömegelned és nem akarsz junk food-ot enni, akkor szopás lesz egy 8 órás ablak).
3/4 anonim válasza:
Ketogén diéta hosszútávon nem egészséges, kóros anyagcsere-folyamatokat idéz elő, gyomorfekélyt okozhat. De rövidtávon is előfordulhat savasodás.
4/4 anonim válasza:
Nagyjából 20 éve foglalkozom a témával. Eleinte tipikus testépítő étrenden voltam, nagyjából 3-4 éve ketogén diétázom, de nem folyamatosan. Néha megszakítom és eszek minimális szénhidrátot (napi max 100 gramm), pár hétig, utána megint pár hétig csak keto. Keto alatt nagyon gyorsan megy le a zsír, látványosan. A tipikus testépítő étrendnek rengeteg szénhidráttal szerintem semmi értelme, csak több zsír jön fel. Még napi 100 g ch-val is zsírosodok kicsit, pedig én NAGYON nem vagyok hízékony, és csak rizs meg zabot eszek! Nyilván szénhidráttal könnyebb edzeni, jobban dagad az izom, valamivel gyorsabb a növekedés, DE a zsír is növekszik, még minimális ch-n is. Ketoval is lehet izmosodni, csak nyilván lassabban. Időszakos böjtölést inkább akkor érdemes, ha ketozol. Sok szénhidráttal elég nehézkes, minél több cht eszel, annál éhesebb vagy egész nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!