Valaki próbálta a időszakos böjtöt?
16/8-ra gondolok.
most szeretném kipróbálni. kb 3 honapja megállt a testsújom és gondoltam kipróbálom.
Akinek van tapasztalata leíná?
A főorvos úr régóta ezt csinálja:
Élethelyzetemből adódóan kezdtem így enni (értsd ennyire volt pénzem). Lehet vele fogyni igen. Egy bizonyos határig tömegelni is tudsz, attól függ, hogy mekkora a gyomrod.
-Nekem az a tapasztalatom, hogy nincs éhségérzetem, így ha a súlyommal valamerre mozdulni akarok, akkor mindenképpen számolnom kell, különben előfordulhat, hogy kevesebbet eszek meg, mint amennyit most kéne.
-Nincsen "kajakómám" és valamivel frissebbnek érzem magam.
-Arra azért figyelj oda, hogy erőkifejtésben valószínűleg kisebbre leszel képes, mint amikor fel vagy tankolva, így ha nagyobb erőkifejtést tervezel, azt tervezd kaja utánra, egyébként meg bírod a böjtszakaszban is, csak éppen kb 80%-on lesz a maxod a megszokotthoz képest.
Én saját magamon ezt vettem észre.
Én próbáltam, most is IF-ezek, leírom a saját tapasztalataimat:
Nagyétvágyú voltam mindig is, ezért gondoltam, hogy megnézem ezt a fajta életstílust (mert ez inkább életvitelszerű, mintsem diéta, hisz a diéta gyakorlatilag egy tól-ig időtartamot fejez ki).
Először egy 12/12-vel próbálkoztam, gondoltam fokozatosan hozzászoktatom magam, de meglepően nem kellett sokáig 12/12-zni, már konkrétan nem használok órát sem. Általában dél előtt nem ebédelek, inkább 1 óra környékén, este kb. 9 körül eszek utoljára, de annyira nem érdekel, ha picit később.
Először azt próbáltam, hogy reggelizek szokás szerint, és délután 3 után nem ettem, azonban ez nem jött be, inkább eltoltam 6 órával az egészet, aszerint élek.
Sokat segít a délelőtti éhség legyőzésében a sok vízfogyasztás, valamint koffeintartalmú italok, például kávé, vagy kalóriamentes energiaitalok fogyasztása. Utóbbi nem egészséges, de az elhízás, rák, stb. még kevésbé.
Utoljára leszögezném, hogy a kalóriadeficit kell a fogyasztáshoz, az IF csak segít ennek elérésében, tehát ez sem feketevarázslat.
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!