Miért kell ilyen sokat hasra edzeni?
Figyelt kérdés
Sokan azt mondják, hogy nem is kell hasra edzeni, mert guggolásnál, felhúzásnál kap eleget.
De ezzel szemben Louie Simmons, az egyik leghíresebb erőemelő edző szerint minden edzésen kell csinálni valami gyakorlatot hasra. Ha heti 4x megyek terembe, akkor heti 4x kell hasazni, de akér pihenőnapon is mehet rá valami.
Miért ilyen fontos, hogy minden edzésnap csináljunk rá valamit? Mert én eddig max heti 1-2x edzettem rá.
A másik meg, hogy széleshátat is ajánlja heti 4x.
2020. aug. 20. 17:07
1/6 anonim válasza:
A tartás végett. Mivel elég sok gyakorlat van aminél bekapcsol a törzs, így természetes,vagy legalábbis annak kellene lennie, hogy a törzsizmokat edzed. Lehet most sokan nem érzik a hiányát, de amikor valaki felsőteste brutálisan nagy, a dereka, csípő környéke, has izma gyenge, akkor majd idővel jelentkezni fognak testtartásbéli problémák, gerincbántalmak,derékfájás. Na meg egy erős törzsizlmzattal szebben is tudod kivitelezni a gyakorlatokat.
2/6 anonim válasza:
Kérdezd meg Louit. Szerintem nem kell.
4/6 anonim válasza:
Igen, szükség van az erős törzsizmokra, de ez nem azt jelenti, hogy minden edzésen edzeni kell rájuk külön.
5/6 anonim válasza:
Szerintem ha valaki heti 3-4 alkalommal eddz,akkor edzés végén 2 hasizom gyakorlat bele kellene hogy férjen. Időben sem sok.
6/6 anonim válasza:
Böszmeség. Idővel, ha eléggé be vannak idegezve a törzsizmaid az összes gyakorlatnál érezni fogod, hogy tartanak, legyen szó álló, fekvő vagy ülő gyakorlatról is.. Én egy csigás tricepszezés során van hogy azért rakom vissza a tálcákat, mert már hányni tudnék az elsavasodott mélyizmaimtól. De ehhez az kellett, hogy éveken át komolyan terheljem, figyeljek rájuk, bekapcsoljam őket és kvázi automatizáljam a munkájukat, mint általános stabilizátor az összes gyakorlat során. Viszont már évek óta nem "hasazom".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!