Rövid időn belül kialakulhat gerincferdülés
testépítéstől?
Figyelt kérdés
Évek óta végzek itthon sulyzos edzéseket. De nem csak bohóckodás szinten, felhuzas, guggolas, húzodzkodast is rendszeresen csinálok meg még több tucat gyakorlatot mivel több fele rudam és sok tárcsám van. Eddig semmilyen gond nem volt a vállaimmal vagy hatammal, egy szintben voltak a vallaim és a csuklyam is. Na most 1 hónapja elkezdtem terembe járni heti 2-3 alkalommal és azt vettem észre h a bal vállam jóval kb. 3 cm-vel is fentebb van mint a jobb. Mintha a csuklyam is nagyobb lenne azon az oldalon de úgy egészében olyan mintha bal vállam egy szinttel feljebb lenne, vagy a jobb lejjebb már nem is tudom melyik a normális. Most 1 hete nem csinálok semmit mert azt hittem csak bedurrant a bal oldal és par nap alatt egy szintbe kerül, de alig lett valamivel jobb. Most ez mitől lehet, a bal karom/hátam/csuklyam sokkal erősebb és ez az oldal jobban fejlődik? Na de 3 centi eltérés az rengeteg, ilyen rövid idő alatt meg plane. Gerincferdulesem sose volt meg az tudtommal nem par hét alatt alakul ki. A gyakorlatokat az átlagtól biztos nem csináltam rosszabbul, segítségem is volt, meg gepen nehezebb is rontani a kötött palya miatt. Forduljak gyógytornászhoz majd ő egy szintbe hozza vagy magától elmúlik? De ha megint elkezdek edzeni újra ilyen lesz? Mit csinálok rosszul?
Nem kell elolvasni végig elég a képet megnézni de dettó ugyanaz a bajom mint ennek a srácnak. Ugyanugy nez ki, nála is hirtelen alakult ki, mondjuk nekem egyáltalán nem fájt vagy fáj.
2020. aug. 17. 02:19
2/5 A kérdező kommentje:
Javítom magam mert az én lapockaim egy szintben vannak, viszont a vállaim nagyjából olyan eltérést mutatnak mint a képen a srácnak.
2020. aug. 17. 02:21
3/5 anonim válasza:
Hát ha a tiéd olyan mint a gyereknek a képen, és kezelték is miatta, akkor valószínű neked is az lehet.
2020. aug. 17. 04:10
4/5 anonim válasza:
Hirtelen egyik napról a másikra nem alakul ki. Az izomzat próbál küzdeni ellene.
Gyógytornával/gerinctornával tudsz javítani rajta.
2020. aug. 17. 06:07
5/5 anonim válasza:
Nekem is hasonlo gerincferdulesem volt, meg van is, csak mar nem ilyen nagy foku. Biztosan nem 1 het alatt alakul ki. Lehet hogy jobban megerosodott az izom es most lett szamodra is szembetuno. Nekem pl. Attol alakult ki hogy semmit nem sportoltam 14 evesen es hirtelen nottem. Az izom pedig nem birta tartani. Na meg a fel oldalas iskolataska se volt egy jo otlet...
Mindenkepp menj el egy jo ortoped orvoshoz. Lehet kell egy talpbetet, gyogytorna.
Azt nem irtad le hany eves vagy de 18-20 felett mar nehezebben javithato mivel befejezodik a csontosodas.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!