Gerincferdüléssel testépítés?
Az a helyzet hogy elszeretnék kezdeni edzeni de gerincferdülésem van. Őszintén szólva nem voltam se orvosnál, se sehol. A tartásom annyira nem rossz mint amennyire másoknak is. Pl van egy ismerősöm ő rajta nagyon látszik hogy gerincferdülése van, rajtam azért annyira nem. Elkezdhetek így edzeni? Esetleg nem végezhetek hát edzést?:D:D:D:D
Vagy mik a hátrányaim?
Egyébként nem hátrálok meg az edzéstől, belekezdek így is úgy is mert szeretném csinálni, csak érdekelnek hogy mik lehetnek a "mellékhatások".
Szerintem nagyon fontos hogy gyógytornázással kezdj először. Szintén gerincferdüléses vagyok, és elmondhatom, hogy egy hát gyakorlatot se tudtam volna helyesen kivitelezni, ha előtte nincs gyógytornázásom. Ott megedzik azokat a mélyizmokat amik a tartáshoz nagyon sokat adnak, és egy jó alap az edzéshez. Orvosok mindenképp azt fogják mondani hogy ne edz ilyen háttal, gyógytornász erre is adhat tanácsot, hogy hogyan csináld, hogy ne szakadj bele, és ne csinálj semmi gondot, sérülést.
Ha csak szimplán belevágsz az edzésbe, valószínűleg a mélyizmok még jobban lemaradnak, és az erős hátad ellenére rossz lesz a tartásod. Gerincferdülés miatt pedig még sanszos hogy valamelyik izmok lemaradnak a fejlődésben, és ez ronthat az alapproblémádon (gerincferdülésen).
Lényeg a lényeg hogy 2 hónap gyógytornát mindenképp ajánlok előtte, de úgy, hogy otthon is rendszeresen csinálod az előírt gyakorlatokat. Pikk pakk helyrerak mindent ami kell, és biztos nem lesz utána gondod vele. Én kicsit elrontottam, keveset tornáztam, és emiatt elején sok gondom is volt edzésen ezzel azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!