Méregtelenítés testépítés alatt? Hogyan kéne összehangolni a sporttal?
Közel 2 éve minden nap megeszem a tömegnövelő CH és zsír adagomat és megy a 2 gramm fehérje minden nap. Nem volt szünet. Most újra előjött a tojásallergiám, ami lehet, hogy már fehérjeallergia. Kéne egy kis böjt. Nem csak emiatt, egyébként is. Van, aki egyenesen azt ajánlja, hogy heti 1 nap legyen célzott/irányított böjt. A lehetőségek száma végtelen.
Tudtommal a legnagyobb terhet a testnek a fehérje feldolgozása jelentené. Én most erre szeretnék koncentrálni. Hogyan kéne összehangolni az edzéssel ha egy ideig nem fogyasztanék fehérjét? És mennyi legyen ez az "egy ideig"? Miből kell állnia? Csak húsmegvonás? Vagy csak állati fehérje megvonás? Vagy Állati és növényi fehérje megvonás? Teljesen érdemes ilyenkor leállni, vagy csak menjen 2 gramm helyett mondjuk egy gramm?
Véleményeitek? Tapasztalataitok?
Megköszönném, ha a "hogyan"-okon túl a "miért"-eket is leírnátok.
Szerintem háziorvostól kérj beutalót, és legyen vérvétel + vizeletvizsgálat.
Máj és vesefunkciós paraméterek mindenképp legyenek benne. Ha baj van a májaddal/veséddel annak látszódnia kellene. Pl. emelkedett GOT, GPT, gamma GT, CK, CK-MB, kreatinin, stb.
Azután könnyebb lenne megfelelő módon beállítani.
A Máriatövis-termés kivonatos termék egy átverés mind.
3 van, ami használható, ezeken pontosan fel van tüntetve a szilibinin-tartalom. napi 280 mg szilimarin szükséges.
2 x 1 legalon 140 mg, vagy 1×1 Silymarin Bioextra 280 mg, vagy 2×1 db Silegon 140 mg (ez szójababolajat, szjalecitint is tartalmaz).
Mellé még 400 mg alfa-liponsav.
De először a lelet kellene.
1-2 havonta csináltatok vérképet. Az általad említett értékeken túl még sok minden mást is figyelek. Hál' Istennek minden rendben.
Legalont is szedek, rendszeresen, már kb. 3 éve.
Nem a vérkép az, ami miatt felmerült a méregtelenítés gondolata.
A tojás allergiám is olyankor jön elő, amikor napi 4 tojásfehérje fölé megyek.
Az aggályom inkább elővigyázatosság, illetve az, hogy pár hete, mióta a tojásallergiám megint beerősödött, elég szarul érzem magam. Fájnak az ízületeim, rossz a közérzetem, rosszul alszom. Sok húst és sok tojásfehérjét eszek. Sok alatt padig a napi 1,7-2 gramm állatit értem.
Úgy érzem, nem elég a fehérjefogyasztás melletti májtisztítás. Kéne egy kis böjt, egy kis tisztulás, tehermentesítés. Csak kérdés, hogy hogyan/meddig csináljam és mennyire jelentse a fehérje megvonását ill. mi az, amit meg kell vonni, és mi az ami maradjon.
Az Alfa-liposav hasznos tanács. Erről a hatásáról nem tudtam.
Nekem baj van a réz anyagcserémmel. Nem tudom üríteni (kicsit félek is emiatt a szinesfém tolvajoktól). Gyógyszert kell szednem, hogy távozzon belőlem a felesleg. Az ALA, ahogy most utána olvastam, hajtja a rezet és a cinket is, a vasat viszont nem. Ami nem jó, mert a cink meg a réz felhalmozódását gátolja, ezért nekem minél több kell belőle.
Kúraszerűen mehet nálam az ALA, de rendszeresen nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!