Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha nem vagyok nagyétkű akkor...

Ha nem vagyok nagyétkű akkor a testépítés, erőemelés nem az én sportom?

Figyelt kérdés

A tömegeléshez iprai mennyiségben kell enni. Aki sikeres ebben a sportban az megeszik napi 3-4000 kcal-t is. Vagy még többet. Én 2500 kcal-tól már kidurranok. És ez is zsíros kajákból, plusz csalókajából van meg.

Ha nem eszek meg 4000 kcalt, akkor edzhetek akármilyen keményen, semmit sem fog érni.

Évek óta nem jött rám semmi tömeg. Erősödni erősödtem, de ezzel a testsúllyal már elérem a korlátaimat.

2020. júl. 27. 23:26
1 2
 1/13 Pawel166 ***** válasza:
93%

Ha többet akarsz enni egyél többet, igyál tömegnövelőt.

Ha ez nem megy, erőemelésben (és ha jól tudom testépítésben is) vannak súlycsoportok.

És olyan nincs hogy elérted a korlátaidat. Mindig tudsz tovább fejlődni. Igaz 10 év után már csak nagyon kicsit de tudsz

2020. júl. 27. 23:43
 2/13 A kérdező kommentje:

De ha vagyok 73 kg, akkor nem nagyon fogok 215-nél nagyobbat húzni.

Más simán kinyom 1-2 év edzés után 140 kilót, csak mert megvan hozzá a 90-100 kilós testsúlya. Én meg még mindig 110 körül nyöszörgök.

Fel kéne mennem 80 kilóra. De esélytelennek látom. 75 volt a legtöbb, de azt sem tudtam hosszú távon fenntartani.

2020. júl. 27. 23:51
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

A tömegnövelő porok azoknak is valók akik elhiszik azt a marhaságot, hogy hízni fognak tőle

Hízni csak akkor fogsz ha eszel méghozzá sokat és mellette edzzel, a tömegnövelő porok semmit nem érnek

Testépitő bárki lehet, erőemelő nem

Az erőemelők általában magas 2 méter körüli, vastagcsontú és nagydarab palik, egy vékonycsontú testépitő nagyon nem rúg labdába mellettük erőemelés téren

Nézd meg például a Sport tv-n rendszeresen szokott lenni erősember viadal, ott mindenki akkora mint egy kétajtós szekrény ami ki van tömve hússal

Erőemelőnek születni kell, testépitő viszont bárki lehet kisebb nagyobb eredményekkel

2020. júl. 28. 01:52
 4/13 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem menj pingpongozni az a te sportod😂
2020. júl. 28. 06:43
 5/13 A kérdező kommentje:

Te meg tömd magad az ipari mennyiségű kajával, edd meg egymagad egy 4 fős család adagját

2020. júl. 28. 09:52
 6/13 Pawel166 ***** válasza:

#3 azt mondod a plusz kaloriától nem fogsz nőni? :D :D

Valamint megemlíteném, hogy nézz utána jobban a dolgoknak, mert összekeversz két sportágat.

2020. júl. 28. 11:25
 7/13 anonim ***** válasza:

6 Azt mondom, hogy a tömegnövelő portól nem fog nőni

Az egész tömegnövelő por téma egy f.szság amit csak azért találtak ki, hogy eladható legyen már megint valami, meg a hullavékony tinik azt képzeljék, hogy majd napi két turmixtól felhíznak

Az igazság viszont az, hogy kalória ide vagy oda a tömegnövelő por végigmegy rajtad aztán a vécében landol, ennyi is a haszna egyébként

Csak a szilárdan bevitt nagymennyiségű tápláléktól hízol, nem pedig napi két turmixtól

Én meg kiváncsi vagyok ha összeállitassz egy testépitőt egy erősemberrel melyik fogja az Atlas golyókat felrakni hamarább, egy két méter magas vastagcsontú 150 kilós csupa hús erőemelő vagy egy 170 magas vékonycsontú 90 kilós testépitő

A testépitők lehet, hogy izmosak meg látványos kinézetűek de messze nem olyan erősek mint az erősemberek

Testépitő bárkiből lehet kisebb-nagyobb eredményekkel, erőemelő viszont nem, annak születni kell

Az erőemelők alapvetően magasnak (2m körül és afölött) és vastagcsontú húsos testalkatúak már alapban genetikailag, ők erre általában még rágyúrnak és még nagyobbak lesznek

2020. júl. 28. 12:34
 8/13 Pawel166 ***** válasza:

Erőemelő-Három gyakorlatot végez. Guggolás-fekvenyomás-felhúzás. Ebben a sorrendben, mindegyiket háromszor. Mindhárom fogásban a megnézik, hogy mi a legnagyobb súly, amivel végrehajtotta az adott versenyen a gyakorlatot érvényesen és ezt a súlyt hozzáadják a totaljához. Az nyeri az adott súlykatergóriát, akinek a legnagyobb a totalja. Súlykategoriák vannak versenyezhetsz 60 és 150 kilósan is. Van 150 centis erőemelő és 2 méteres is. A valaha volt legjobb erőemelő, Ed Coan 168 cm volt.

Erős ember-Sziklákat mozgat, guggol, stb. Ilyen gyakorlatokat végez. Nem értek nagyon a sporthoz, de ez alapján eldöntik ki nyer. Külföldön ebben is vannak súlykategoriák. Léteznek magasabbak és alacsonyabbak is, de itt tényleg a magasabbak dominálnak. A valaha volt legjobb erősember 191 cm volt, Zydrunas Savickas néven.

2020. júl. 28. 12:51
 9/13 anonim ***** válasza:

Van 150 centis erőemelő és 2 méteres is

Egy 150 centis erőemelőnek kicsik a csontjai meg az izmai is, egy 2 méteres hústömegnek meg erősek nagyok a csontjai és jóval nagyobb

izomtömegggel is rendelkeznek

Minél erősebbek és nagyobbak a csontjaid és minél több és nagyobb izom van rajtad annál erősebb vagy

Az meg ki van zárva, hogy egy 168cm-es Ed Coan erősember lenyomjon egy Eddie Hall-t vagy egy Hafþór Björnsson-t ugyanis egy 168 centis erőemelőnek jóval kisebb izmai vannak és vékonyabb csontjai mint egy 2 méteres és afölötti erőemelőnek

Az izomtömegről ne is beszéljünk, hogy egy erősember átlagosan 140-150 kiló körül mozog de van aki még jóval efölött is jár súlyban (Hall 190cm magas és 164 kg) (Björnsson 205 magas és 188 kg például)

Szóval Ed Coan 409 kilót tudott felhúzni ami egy törpétől nem is olyan rossz teljesitmény mégha egy egész patika is benne van (ezért is van örökösen eltiltva a sportágtól mert állandóan megbukott a koksz teszten) de Hall vagy Björnsson az simán felhúzza az 500 kilót is kis erőlködéssel

2020. júl. 28. 13:17
 10/13 A kérdező kommentje:

Hall meg Björnsson strongman szabályrendszerben húzta fel az 500 kg-t..

Erőemelő szabályrendszerben, gurtni nélkül nekik se ment volna sokkal több a 409-nél..

2020. júl. 28. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!