Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért kokszosoznak le mindenki...

Miért kokszosoznak le mindenkit akinek az átalgnál jobb, vagy kiemelkedő genetikája van?

Figyelt kérdés
Magamból kiidulva elég jó a genetikám, 138-as vállam van, hozzá 82-es csípő, kb 10% tzs 2 év edzésmúlt. A kérdésből adódóan én is tiszta vagyok, de mindig látom hogy a hozzám hasonló embereket egyből lekokszosozzák, vagy "fake natty" -zák. Erőmből se szenvedek hiányt, 17 éves létemre van 1 190-es felhúzás, 130-as guggolás, 115-ös fekvenyomás. Ezzel nem kérkedni akarok, én is tudom hogy vannak ennyi idősen sokkal jobb számok, de ez már kiemelkedőnek számít a súlycsoportomban (182 cm/81 kg). Azok akik nem tudnak elérni ilyen szintet, mert a genetikájuk nem engedi, azok miért kokszosozzák le az ilyen/hozzám hasonló embereket? 2 évvel ezelőtt mikor elkezdtem edzeni, ámulva néztem egy 150 kilós felhúzást, most meg annyival szériázok.
2020. júl. 18. 20:44
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
A kérdés naturalokról szólnak, ez a kategória is natural domináns. Miért beszélsz arról a 0.001%-os testépítő elitről akik valóban annyi fehérjét esznek, mint leírtad? A legtöbb ember maximum 2g/testsúlykg fehérjét eszik. Egy átlag kondis ember szárazon 70-90kg , az a 160g fehérje amit bevisznek olyan emberfeletti? 7/5 nap nekem is megvan főtt kajából és egészséges táplálkozásból. Mi az, hogy természetellenes vagy mesterséges? Ezt fejtsd már ki, egy steaket se találsz meg a természetben se egy füstölt kolbászt, vagy disznósajtot. Ezek is mind mesterségesek ilyen alapon, egy bizonyos eljárás után fogyasztjuk, nem úgy mint egy almát a fáról. Nagyapáink nem azért nem ettek ennyi húst, mert nem erre lettek kitalálva, hanem mert nem volt rá elég pénzük.
2020. aug. 11. 12:56
 12/42 anonim válasza:

Hát ki lehet számolni, hogy mennyi fehérje van bizonyos húsokban, ami olyan

természetes élelmiszer, amibe a legtöbb van. Majdnem egy kilót kellene ebből bevinni egy testépítőnek, lássuk be erre nem sok ember képes. Persze nem csak azt eszik az ember, de mint tudjuk a zöldségekben nem sok van. Tojásból is több tízet kellene megenni. Én azt látom, hogy nem természetes úton viszik be a fehérjét, ennyi. A testépítők több, mint 90%-a ezt issza, az igazi naturálok szerintem jóval kevesebben vannak. Amiket te soroltál fel élelmiszereket, azok még haggyán, ezekbe a fehérjékbe van mesterséges színezék, tartósító, mesterséges ízek, tele van cukorral vagy szintetikus édesítőszerekkel. Össze sem lehet hasonlítani. Pesze vannak ízesítetlen változatok, de szerintem azok sem egészségesek és shakerből nem gondolom, hogy azt isszák, mivel inkább ételekhez valók. Attól, hogy nem volt rá pénzük, akkor sem tudtak volna 160g fehérjét bevinni természetes módon. Vagy ha igen, akkor bélpoklosnak kellett hozzá lenni.

2020. aug. 11. 13:22
 13/42 anonim ***** válasza:

Hu, nem akarok egyáltalán lekezelő lenni, de nagyon fogalmi zavaraid vannak. A natural nem azt jelenti testépítő kontextusban, hogy nem eszik olyan ételeket amikben mesterséges színezékek, édesítők, tartósítószerek vannak. Mivel aki most 2020-ban él, és modern társadalomban él kivétel nélkül mindenki evett életében legalább egyszer, de inkább rengetegszer olyan ételt amiben ezek megtalálhatók, most komolyan ki az aki soha nem evett meg egy virslit? Egy csokit?

Példálózol az egy kg hússal, meg a több tucat tojással, hogy annyit kéne bevinni, 160 g fehérje beviteléhez nagyjából 700-800g sovány húst kell bevinni, egy sportoló 80kg-os embernek ez a mennyiség térfogatra sok? 3 felé elosztva 250g hús? Egyáltalán nem, a gusztus miatt és az egészség miatt nem tesszük, azért eszünk változatosan, azért eszünk tojást, húst, tejtermékeket, olajos magvakat, hüvelyeseket, így könnyen összejön az a 160g de a 170-180 is. Természetesen a köretekben is van fehérje, ami szintén számít, hisz vegyes étkezést folytatunk, az aminósav profilok kiegészítik egymást.

"Attól, hogy nem volt rá pénzük, akkor sem tudtak volna 160g fehérjét bevinni természetes módon. Vagy ha igen, akkor bélpoklosnak kellett hozzá lenni."

Te miről beszélsz most komolyan? Én ennyi fehérjét fogyasztok évek óta fehérjepor nélkül és egészséges vagyok. Ismerek olyat aki 25-30 éve, ő is egészségesebb, mint a korosztálya.

2020. aug. 11. 13:38
 14/42 anonim ***** válasza:

Egy pillanatra közbeszólnék.A fehérjebevitelnek a beépülés szab határt.Nomost hiába zabálsz te ennyit,és ,még annál is több turmixot,vagy fehérjeport,attol nem leszel nagyobb,vagy erősebb,mivel nem fog neked beépülni 1 kiló hús,vagy csirke,amire még rátolsz 3shaker port.

A képlet egyszerű.Normális edzéssel,kox nélkül te nagyjából tskg/2 gr fehérjét vagy képes izomba dolgozni.A többi megy a francba,lebontod a nagy fehérjemolekulát,némi zsir lesz belőle,a vese kiüríti.

Egészségtelen?

Ja,hát attol füg melyik oldalról nézzük.

Ha te megeszel fél kiló tarját,vagy csülkös bablevest a gyomrodnak nem éppen egészséges.Nem annyira,mint egy könnyebben bontható turmix.

Nem beszélve,hogy egy tejsavó zsirtartalma szinte nulla,mí egy pöri,vagy babgulás nem éppen arról híres,hogy ne lenne benne zsír,ami megintcsak a májnak egy kis +feladat igaz?

Szval ez a mi az egészségesebb a szájmasz e,vagy nem kérdése.

Ha egész nap a széndioxid felét visszaszívtad,és ezt csinálod x hónapon keresztül,akkor tkpen az egészség védelmében adtál egy pofon xart az egészségednek.

Kinek mi ugye.(Nembeszélve ,hogy egy sima maszk felnagyítva olyan a virunak ,mint egy vadháló a szúnyognak,de ez már más kérdés.)

2020. aug. 11. 13:49
 15/42 A kérdező kommentje:

7-es "Egyébként hiába számít e fehérjevedelés naturálnak, szerintem nagyon nem az."

Tehát szerinted aki EXTRÉM mennyiségű fehérjét visz be, az már nem naturál? Szerintem a véleményed számomra többet nem ér.

2020. aug. 11. 13:50
 16/42 anonim válasza:
800g hús szerintem nagyon-nagyon sok, de ez szubjektív. Szerintem nagyon sok. Ha ennyire könnyen bevihető, akkor miért issza kb mindenki a sokkal mesterségesebb löttyöt? Jó, te nem, de akkor nagy kivétel vagy. Tudom, hogy elvileg az is "naturálnak" számít, de leírtam, hogy miért nem az mégsem. De az az én véleményem. Ez mindenre vonazkozik, eszik az emberek a szemét kajákat, aztán tönkre mennek 40 évesen. Tisztelet a kivételnek.
2020. aug. 11. 13:52
 17/42 anonim válasza:

"Szerintem a véleményed számomra többet nem ér."

Ezt hogy érted. Amúgy nagyon nem naturál, de ez a szubjektív véleményem. Egyrészt nem természetes eleve, másrészt nem tudna élelmiszerekből annyit bevinni. De nem akarok tovább ezen veszekedni. Amit az emberek magukba tolnak, annak a 90%-a káros és mesterséges. Nem csak a tartósított fehérjékről van szó.

2020. aug. 11. 13:59
 18/42 anonim ***** válasza:

800g ételt soknak találsz? Egy 80kg-os felnőtt férfinak? Megint nem azon van a hangsúly, hogy hús, mert nyilván minden nap kizárólag 800g húst nem tudsz megenni, de nem azért, mert fizikailag képtelen vagy rá, hanem mert kihányod kb úgy megundorodsz tőle, de 800g-ot változatos fehérjedús ételekből lazán, de 1,2kg-ot is.

Azért isszák, mert nem tudják fedezni szilárd tápanyagból (most hagyjuk azokat akik azt hiszik, hogy a fehérje por izomnövelő és ezért isszák). Ez leginkább akkor lehet ha szálkásítás utolsó szakaszában vannak, és a relatív alacsony kalóriához valóban nehéz már 150-160g fehérjét bevinni szilárd ételekből. De aki tömegelés alatt nem tudja megoldani a fehérje bevitelt a hét nagyrészében szilárd ételből annak egyszerűen rossz az étrendje.

"Tudom, hogy elvileg az is "naturálnak" számít, de leírtam, hogy miért nem az mégsem. " Igen erre írtam, hogy te is és minden létező ember evett már tartósítószeres ételt, szóval nem létezik natural ember a te definíciód szerint. De ezen átsiklottál.

2020. aug. 11. 14:01
 19/42 A kérdező kommentje:

A sok fehérje nem minősül doppingnak. Távolról sem. Csak akkor nem naturál valaki ha már szúr valamit.

Te azt állítod ami természetellenes, az már nem számít naturálnak. De ezen a gondolkodásmeneten a chips sem természetes, mivel a krumplit megpirítják és tesznek hozzá sok tartósítószert meg minden szart. Mégis esszük néha.

2020. aug. 11. 14:04
 20/42 A kérdező kommentje:
És amúgy kíváncsi lennék hogy néz ki egy napi kajád neked.
2020. aug. 11. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!