Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik a jobb heti 1x kardióna...

Melyik a jobb heti 1x kardiónak, úszás vagy kocogás?

Figyelt kérdés

Kocogás mellett: ingyen van, kevesebb idő (eljutni uszodába stb)

Kocogás ellen: meghalok kb a végére, ég az egész testem a hőtől, 3 óra mire nyugalmi állapotba kerül a testem

úszás mellett: izületkímélő, nem fáradok el annyira tőle, hűs vízben nem hevül fel a testem

úszás mellett: sokba kerül, idő, embereket kerüldözni a medencében.

2020. júl. 5. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem vegyél egy komoly ellipszis trénert.

Az ötvözi ezeket.

Ízületkímélő, nem kell menni sehová és nagyon jó kardió.

2020. júl. 5. 09:22
 2/7 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy lakásban lakok, nem tudnám hova tenni.
2020. júl. 5. 09:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyire kidöglesz a futástól, akkor rosszul csinálod. Én az úszásra szavazok, mert az a test nagyobb részét megmozgatja, de a legjobb kardió az, amit a legszívesebben csinálsz.
2020. júl. 5. 10:26
 4/7 A kérdező kommentje:
hogy lehet rosszul csinálni a futást, kocogást? 30-40 percig csinálom megállás nélkül
2020. júl. 5. 10:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Az úszás az jó a szívnek meg jó az izületeknek meg az izmoknak inszallagoknak is
2020. júl. 5. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát, akkor biztos, hogy túl intenzív. Csináld intervallszerűen, kocogás-séta, és így építsd fel szépen, egyre csökkentve a séta idejét. Én vennék egy pulzusmérőt is a helyedben. Futásból egyébként elég nehéz regenerálódni, úgyhogy érdemes finoman neki állni.

Gondolom nem opció, de amúgy gyúrósoknak a legjobb eszköz kardióhoz egy bringa. Kicsi a mechnaikai stressz az ízületeken, könnyen aerob tartományban tudsz maradni, és annak sincs sok költsége ha a egyszer megvetted a brigát.

Az úszást én nem használnám kardió edzésre, max "aktív pihenésnek".

2020. júl. 5. 10:54
 7/7 A kérdező kommentje:

bringa nem játszik, pesten lakok. Szobabicikli szintúgy helyhiány miatt nem lehetséges

Igen, én is így vagyok az úszással sajnos, nyaraláskor jó elbohóckodni, de semmi extra. Meg néztem, környéken 1 uszodába belépő 2500 ft/ alkalom :D

2020. júl. 5. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!