19 évesen mennyivel illik guggolni, fekvenyomni, illetve felhúzni? 3 és fél év edzés után.
Saccolok egy 100kg körülit minháromra, mint egy ismétléses max. Ami inkább kettő ismétléses max legyen, mert egy ismétlés nem ismétlés. :)
De ez, hogy "illik" kicsit erős. Három éves edzésmúlttal és nem zsírdisznóként azért meg kéne súrolni a testsúly*1,5 szorzót ezeknél a gyakorlatoknál...
Előttem már írták, versenyeredmények fent vannak neten, megkeresed a súly vagy korcsoportodat és megnézed milyen eredmények vannak.
Referenciaképpen; én 18 leszek 2 hónapon belül, jelenleg 88kg körül mozog a testsúlyom, eredményeim jelenleg: 110kg fny, 170kg gugg, 190kg dl.
Én személyszerint versenyezni szeretnék, és erőemeléssel foglalkozom, ezért a súlyra fókuszálok. Viszont ha te mondjuk testépítéssel, akkor nem nagyon kell foglalkozni a súllyal.
Egyébként meg nagyon sok minden befolyásolja a dolgot. Ha 3 évig össze-vissza kajáltál, edzésterv nélkül néha lementél a terembe, ráadásul edzésterv nélkül, akkor azzal nem igen jutottál sehova. Viszont ha a kaja, és az edzésterv is rendben van, valamint rendszeresen jártál 3 évig, akkor lényegesen nagyobb a fejlődés. De ezt még mindig befolyásolja a genetika, sérülések, nagyon sok minden.
Szóval a lényeg, hogy ne a súllyal foglalkozz elsősorban. Persze én is jól érzem magam ha minél több súlyt tudok megmozgatni, de ne az legyen az első, és mindig ésszel eddz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!