Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Skinnyfat hogy eddzen és...

Skinnyfat hogy eddzen és étkezzen?

Figyelt kérdés

Vékony srác vagyok, kicsit zsírosabb hassal és derékkal, egy kisebb úszógumi is mintha lenne. Szeretnék elkezdeni edzeni, a vékonyságom miatt tömegnövelés lenne a cél, de így nem tudom hogy érdemes-e belevágni a tömegelésbe, mert nem akarnék meghízni.

A tömegnövelőkről úgy láttam hogy itt elég rossz véleménnyel van mindenki, mondván hogy csak tömény cukor az egész.

Mit tehetnék, hogy eddzek és egyek ilyen testalkattal? Normál fizikum, nagyobb izomtömeg elérése a célom.

2020. júl. 17. 11:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Egyél normálisan, edzél nyugodtan és tömegnövelő helyett fehérjét használj.

Minőségi fehérjét pedig úgy ismered fel egy kanálban mennyi adag a fehérje, szénhidrát/cukor arány.(fehérje magas legyen ez a legfontosabb)

Pl.

Egy kanálban(100g) 15g fehérje 61g szénhidrát ebből 31g cukor (ez pont nem minőségi fehérje)

2020. júl. 17. 13:08
 2/12 anonim ***** válasza:

Tartsd a kalóriadeficitet és a makrókat, illetve eddzél mellette! Minimális izomtömeg így is fog rád feljönni, ha kezdő vagy, ezt newbie gainnek nevezik máshol. Azonban tömegnövelő étrend mellett jóval nagyobb izomtömegre tehetnél szert ugyanannyi idő alatt.

Vagy tömegelhetsz is, de akkor a meglévő zsír is nőni fog rajtad, viszont az izomtömeged is nagyobb lesz, így gyorsabb lesz az anyagcseréd, tehát a későbbi kalóriadeficitet több bevitt kalóriával is tartani tudod majd. Viszont 20%-os testzsír felett a tesztoszteron szinted alacsonyabb lesz, így nehezebben fogsz izmot építeni, szóval ha túl sok zsír van rajtad, lehet célszerűbb lenne előbb leadni belőle.

2020. júl. 17. 21:15
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerencsére nincs sok zsír rajtam, barátnőm szerint a semmi miatt aggódok, de azért én látom amit látok..:/

2020. júl. 18. 16:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam még hogy a súlyzós edzéseket futással egészíteném ki, hátha az segít a problémán, lenne értelme?
2020. júl. 18. 19:48
 5/12 anonim ***** válasza:

Van, sőt heti 1 kardió kell is.

Első voltam

2020. júl. 18. 22:11
 6/12 anonim válasza:

szuper, köszi! :) lehet hülye kérdés, de időben mennyi egy totál kezdőnek egy kardió edzés? 1 óra?

rossz idő esetére van egy szobabiciklim, az is jó kardió gyanánt nem?

2020. júl. 18. 22:31
 7/12 anonim ***** válasza:

#4 Mindenképpen érdemes futással kiegészíteni.

#6 Embere válogatja. Attól függ, mennyire vagy kezdő. Viszont én fél órát mondanék, az 1 az elég sok lenne, pláne kezdőként.

És igen, szobabiciklivrl is lehet kardiózni, de akkor rendesen meg kell hajtani. ;)

2020. júl. 18. 23:32
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!🙂 Pulzusszámra mennyire kell odafigyelni? Úgy értem hogy el kell érni egy bizonyos pulzusszám értéket, hogy a futást vagy biciklizèst amit csinálok, kardiózásnak lehessen nevezni?
2020. júl. 19. 13:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha nincs pulzusmérőd, akkor a beszédképes pulzustartomány az aerob edzésforma, az afeletti pedig kardió. Egyébként előbbi a legalkalmasabb a zsírégetésre. Ezt az aerob tartományt a maximális pulzusod 65-75%-a közé teszik.

A maximális pulzusodat megkapod, ha kivonod 220-ból az életkorodat. Az aerob tartomány felett már a kardió következik, amely egyre inkább az állóképességed edzését fogja jelenteni zsírégetés helyett.

2020. júl. 19. 13:46
 10/12 A kérdező kommentje:

Van pulzusmérőm!🙂

Én most 24 vagyok, tehát 220-24 az 196, és ennek kéne kb a 70%-át, vagyis kb egy 137-es pulzust tartani fél órán keresztü?

2020. júl. 19. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!