Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért sérülésveszélyes görbe...

Miért sérülésveszélyes görbe háttal felhúzni?

Figyelt kérdés
Tudom hogy veszélyes, meg én is egyenes hátra törekszem, de mégsem értem hogy miért. Miben változik meg a hát sérülés "helyzete" vagy nem is tudom normális elmondani, görbe hát, és egyenes hát között. Nyilván én is érzem mikor maxolok, vagy 1-5 ismétléssel dolgozok, hogy ott már kezd görbülni a hátam, és érzem is hogy immobilisabb vagyok, de nemtudom hogy miért
2020. júl. 14. 00:01
 1/5 MadSeal ***** válasza:
100%

Nem vagyok orvos, vagy bármilyen ezzel kapcsolatos szakember, de 2 fő okról tudok. Egyik, hogy a porckorongokra, és magára a gerincre így a terhelés sokkal egyenletlenebb lesz, hamarabb lehet gerincsérved, kijön egy csigolyád a helyéről stb.

A másik meg, hogy ez a görbülés általában nem egy statikus görbület, aka nem beáll egy bizonyos ívben és úgy marad, hanem mozog, az egész elveszti a feszességét, stabilitását, ami megint csak veszélyes, meghúzódhatnak, szakadhatnak az inak, izmok stb.

2020. júl. 14. 00:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nezd meg, hogy hogy helyezkednek el egymason a csigolyak, es kepzeld el azt, hogy milyen amikor azt hosszanti erok terhelik, egyenletesen elosztva a felszinen, illetve csak az egyik fele kapja ugyan azt a mennyisegu terhelest. Ennel jobban nem tudom atadni sajna. Bocsesz
2020. júl. 14. 00:24
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Én meg azt nem értem miért csinálják egyes testépitők a felhúzást az egyik legnagyobb marhaság aminek semmi értelme

Csak erőlködsz mint a hülye meg majd lesérülsz tőle, nem fogsz tőle fejlődni semmilyen téren sem

2020. júl. 14. 04:24
 4/5 A kérdező kommentje:

utolsó:

csak sajnos gyk-n nincs külön fül az erőemelésre, így ide gyűlik minden, ami közel áll hozzá.

Az meg hogy semmi értelme baromság. Nem fogom elmondani ha nem tudod, mert elég alap.

2020. júl. 14. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Csigolyák terhelése ide vagy oda a lényeg, hogy azzal, hogy feszíted jobb esetben aktivizálódnak a stabilizátoraid, megnő a hasűri nyomás, stb. Emellett a terhelés is egyenletesebben oszlik el.
2020. júl. 14. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!