Az normális ha valaki naponta húzódzkodik kb. 4x6-ot?
Ha progresszió van akkor fogsz fejlődni. Ha mindennap ugyanazt csinálod és nem fejlődsz benne akkor az izmaid sem fognak fejlődni.
Pl. amikor egy csecsemő megtanul járni, akkor fejlődik. De ne gondold azt hogy te fejlődni fogsz attól, hogy lesétálsz a közértbe. Mégis terheli a lábaidat.
Öhm, de fogsz fejlődni ha sétálsz csak nem mindegy mennyit pl ha elmész egy túrára akkor nehéz lesz neked a séta hosszú távon de annak aki már sokszor sétálta le a multba azt a távot annak könnyeb lesz
(Nem vagyok egy biológus de azért ez nem nagy tudomány)
Igen de egy hosszú túra több órás. Ott már nem az a kérdés, hogy elég erősek-e az izmaid, hogy bírják a távot, hanem hogy képes-e szíved fenntartani azt a munkát annyi órán keresztül.
Tehát az kardio edzés lesz, ami jó, de izmosodáshoz nem ér semmit.
(De a 6-odik válaszban már te is progresszióról beszélsz, szóval egy embernek aki már sokszor megcsinálta a múltban a 4x6 húzódzkodást (és ő sokszor fogja) annak már könnyű lesz)
A #6-os egy részigazságra építette a választ. A fejlődéshez valóban kell az a bizonyos progresszió, de ne felejtsük el, hogy a szinten tartás is az izmok terhelésének köszönhető. A nem terhelt izmok vissza fejlődnek, elsatnyulnak. Ha te lesétálsz a közértbe, attól valóban nem fog erősödni a lábad, de ha egyáltalán nem sétálsz, akkor gyengülni viszont fogsz.
Szóval igenis van értelme a kevésbé intenzív testedzésnek is!
Ezért írtam neki, hogy fejlődni nem fog.
Azt nem írtam, hogy szinten tartáshoz nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!