Hogyan kell értelmezni ezeket a frekvencia és áramerősség adatokat?
Izomtömeg meg tartás lenne a cél sérülés miatt. Nézem ezeket a készülékeket és először úgy véltem hogy az izom erőnek a nagyobb frekvencia kell. Nem tom jól vélem e mert ara jutottam hogy segg hülye vagyok hozzá. Ugyanis van itt egy olcsó készülék
350ma 330Hz
Meg van itt egy bazi drága:
120ma 150Hz tehát jóval kisebb értékekkel bír. Viszont a videót is meg néztem mind a kettőnél és a drágább nagyságrendekkel látványosabb rángásokat mutat testen.
Meg van itt egy ilyen
Amiben meg az a fura nekem hogy izom fejlesztőnek erősítőnek van írva. A másik kettő meg relaxációnak. Másik oldalról tudom hogy ugyan ez a termék csak 100Hz.
Szal most akkor hogy van mert én izom tömeg erő fejlesztéshez vennék készüléket és nem értem mely tulajdonságok teszik ere a célra alkalmasabbá a terméket.
Te vagy az első aki ezeket mondod aranyos vagy de nemhiszem hogy jó manipulátor lennék :D :D
Az elektromos kezelések közül csupán némelyik célozza az izmokat. A TENS pl. nem, az fájdalmat csillapít.
Általában az izmokat idegsérülés esetén kell stimulálni, ennek oka az, hogy az idegregeneráció ideje alatt hogyha az izom nem kap impulzust, elsorvad, de visszafordíthatatlan módon (elkötőszövetesedik). Erre a szelektív ingeráramot használják: az ilyen áramnak jellemzője, hogy lassú az áramerősség felfutása az egyes "hullámokban", így a beidegzett izmok képesek tolerálni, a nem beidegzett izmok pedig összehúzódnak. Már is tudsz egy infót: az egészséges izomnak a Hz-en túl az is fontos, hogy milyen gyorsan emelkedik az áramerősség.
TENS-ről: közép-frekvenciával dolgozik, hatásait tekintve fájdalmat csillapít, vérkeringést fokoz ilyesmi, ha az izmot rángatja is, annak edző hatása nincs.
galván áram: egyenes áram, mint az elemben, nincs frekvenciája, felhelyezése +, - pólus szerint történik.
interferenciás kezelésnél 2 áramkör kerül felhelyezésre (a frekvencia bazinagy, 4000hz körüli is lehet), a mélyben ezek keresztezik egymást, és mivel a magasabb frekvenciával szemben kisebb ellenállást tanúsít a test, ezért mélyebb hatás elérhető vele, anélkül, hogy szétégetné a bőröd. És igen, itt a probléma, amikor izomerősítésre akarjuk használni: vagy megégsz, vagy gyenge felületes a hatása.
Nagyon érdekel: az alacsony frekvencia (talán 30Hz-ig) fájdalomcsillapító, illetve a magas (100hz) feletti is, különbség a mechanizmus, ez remélem nem érdekel mert le nem írom.
Érted már? Megnéztem a linkeket, értem a kérdést, de a lakosságnak amit árulnak, vagy egy sima kis TENS, vagy pedig haszontalan szar. Idedobják h fr:150Hz, nem tudok vele mit kezdeni, az fájdalomcsillapító tartomány.
Nagyon sok dolgot be kell állítani egy-egy ilyen kezelésnél, ha egy 240 ezres géphez ennyi van írva, az egy fos. Másik meg a méret, általában ölnyi méretűek ezek a gépek, nem maroknyi.
A has-stimuláló kockásító meg átverés, 10 éve is az volt, most is az, és 10 év múlva is az lesz.
Átment a fő üzenet vagy még ragozzam? Vagy nem stimulál izmot vagy szétégeti a bőrt, a linkeknél 3-ból 2 túlárazott homály hogy mi, a harmadik meg egy korrekt kis TENS ami segíthet valamicskét.
"egészséges" izomra van az orosz stimuláció egyébként ( [link] 2500Hz interferencián alapszik, egyszerűen nem látom magam előtt, hogy valamikor megérné ez az egész. Egy sima sérülésnél egyszerűen megengedett annyi izomösszehúzódás, hogy érjen annyit, mint ez a dolog.
Visszatérve, hogy ki a magyar gexi, az a helyzet, hogy először neked kellene kitalálnod, hogy mit szeretnél: ha érdekel a téma, dobj emailt és mennek a szarok, ha csak kérdezed, hogy melyik jó arra, hogy erősíts/erőt tarts meg, akkor pedig legyen elég az a válasz, hogy egyik sem. Döntsd el, mert te mit is szeretnél most? Más írjon ide 100 oldalakat az elektroterápiák fajtájáról, meg bogarássza hogy mire jók a linkelt cumók? Kérjek a cégektől 1-1 példányt a használati útmutatóból, hogy tudjak válaszolni?
Érdemes lenne ezeken is gondolkodni, mielőtt mást szidalmazol.
Plussz, ha ennyire utálod a magyarokat, akár megejthettél volna egy google keresését is angolul, és akkor aztán olvashatod a szakirodalmat elektroterápia témakörében
első keresés első találata, egy kis összefoglaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!