Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó így a tervem? Mennyi...

Jó így a tervem? Mennyi időnként fényképezzem magam?

Figyelt kérdés

Lány vagyok, testzsírszázalékos képek alapján 23% köré saccoltam magam, egy viszonylag pontosabb online kalkulátorral 22,5% jött ki, valószínűleg ekörül lehetek. Kilóban a magasságomhoz jó vagyok, kicsit közelebb állok az alsó határhoz, jelenleg skinny fat vagyok, így nem szeretnék fogyni. Soha nem sportoltam valami sokat, néha-néha 1-2 hónapon keresztül próbáltam itthon edzeni súlyzókkal, volt hogy terembe is jártam, de ez nem tartott sokáig, max 3 hónapig.

Most viszont eléggé elmélyedtem a témában és szeretnék rendesen belevágni. Első körben a célom, hogy formás, izmos legyek, hogy jól álljanak a ruháim és jövő nyáron büszkén mehessek ki a strandra.

A következőket találtam ki:

Táplálkozás: Először súlytartó kalóriamennyiséget vinnék be minden nap, edzős napokon 100-200 kalóriával többet. Ezt követném kb. 2 hónapig, ezidő alatt biztosan megtalálnám azt a kalóriaértéket amivel ténylegesen súlyt tartok (minden reggel megmérném a súlyom), majd a 2 hónap letelte után a súlytartóhoz képest +150-200 kalóriát vinnék be, edzős napokon +300-350-et (innét kezdve már nem állnék mérlegre). Tudom nem sok, de azt szeretném, hogy minél kevesebb zsír jöjjön rám pluszban. A makrók végig így lennének felosztva:

fehérje: 2g/tskg

zsír: 1g/tskg

szénhidrát: a maradék

Edzés:

Teljes testes súlyzós edzés konditeremben, heti 3x. Nyilván nehéz súllyal, mert nem akarok feleslegesen lemenni/időt pazarolni. Esetleg pár hónap után felosztanám felsőtest/alsótest napokra, hogy heti 2x legyen mindkettőből, attól függ mennyire lesz időm.

Jó így ez a terv? Szívesen fogadom a tanácsokat!

Plusz az lenne a kérdésem, hogy lányként mennyi időnként érdemes összehasonlító képeket készíteni? Olvastam, hogy a lányok lassabban tudnak izmot felszedni, így lassabban látszik a változás. 3 havonta érdemes összehasonlító képeket csinálni, vagy ez túl sok/kevés idő? Mindenképp szeretnék fotókat készíteni közben, nagyon tud motiválni, ha képeken láthatom a fejlődést.

19/L

2020. jún. 25. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
23% testzsíraránnyal nem vagy "skinny fat", ez az érték sovány testalkatot jelez egy nő esetében. A többi, amit írtál, jónak tűnik, bár csak nagy vonalakban írtál az edzésről és az étkezésről is. Fotót bármikor készíthetsz, de egy hónapnál rövidebb idő alatt nem valószínű, hogy észrevehető lesz a változás.
2020. jún. 25. 11:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Fehérjével lemehetsz 1.5-ig szerintem, de alapelveknek teljesen jó ez.

Havonta fotózhatsz nyugodtan. Ha viszonylag pontosan ugyanazt a fényt, és beállást fotózod, akkor látszódni fog a változás havonta, ha más nem tartásban, feszességben, stb. :)

2020. jún. 25. 11:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Miért vigyem le annyira a fehérjét? :o

2020. jún. 25. 11:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Mert semmi szükség többre, csak büdit pukizol tőle.
2020. jún. 25. 11:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem kell 2 gramm/tskg.

Egy naturál, átlag férfinak, száraz testtömegre 1.6-1.8 kb elég.

Lehet ettől felfelé menni, de nőknél a teljes testtömeg 2x-ese az tök felesleg. (nekem férfiként, a száraz testtömeg 2x-ese már pattanásosít, mint állat)

2020. jún. 25. 13:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Jók a válaszok, és meglepően jól esett olvasni, hogy jól gondolod az egészet. Írj privit és segítek. Fehérjét Irén csökkentse le.
2020. jún. 25. 14:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2020. jún. 25. 15:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!