Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy működik a ketogen testépí...

Hogy működik a ketogen testépítés? Mitől lehet még izom, ha nem ch-ból?

Figyelt kérdés
2020. jún. 14. 18:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem a ch-ból lesz az izom hanem a fehérjéből, mérsékelt fehérje magas zsír és alacsony ch(lényeg,hogy kalória többlet legyen)
2020. jún. 14. 18:48
 2/12 A kérdező kommentje:

És az milyen, hogy a ch-t cserélném zsirra?

A fehérje meg maradna 2g körül.

2020. jún. 14. 19:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ketogénnek ez a lényege,hogy a ch-t cseréled zsírra.
2020. jún. 14. 19:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Ketogént érdemesebb inkább szálkásításra használni,tömegnövelésre is sokak szerint jó,nálam pl nem vált be,edzés katasztrófa volt,közérzet nulla,sok migrén,előtte viszont fogyásra használtam,érdekes módon a 2000 kalória (max 20g ch,120g fehérje,160g zsír) meg jó volt,mentek is le szépen a kilók,az első 2 hét borzalmas volt keto flunak hála,de utána teljesen jól éreztem magam,energia is volt szépen,edzés is jól ment és semmi éhségérzet,jah és ez időszakos böjttel kombinálva.

Ezekután azt hittem a plusz kalória majd milyen jó lesz,de valamiért nálam nem úgy működött,2 hónap próbaidőt kapott,nem vált be pedig azt gondoltam a megemelt kalória jó lesz,max 20g ch,140g fehérje meg 200-220g zsír és még se volt semmi energiám,az is lehet én rontottam el valamit,az is lehet,hogy nálam nem működik.

Tapasztalatokra én is kiváncsi lennék másnál mi volt.

2020. jún. 14. 20:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Én azért próbáltam ki mert rengeteg szénhidrátot fogyasztottam.Képtelen voltam ellenállni a sóvárgásnak.Nem jártam orvosnál, de azt gyanítom, hogy inzulinrezisztencia állhatott a háttérben mert kalóriadús táplálkozás ellenére is folyamatosan éhes voltam.Egyre kövérebb lettem de gyorsan nőtt a fizikai erőm is.Napi 800-1200 gramm szénhidrátot is elfogyasztottam, de volt hogy ennél jóval többet, például egyszer 28 óra leforgása alatt 3600 grammot, ez volt a rekord.Ez így nem mehetett tovább és egyik napról a másikra napi 200-250 gramm fehérje mellett kb. 150 gramm zsírt és gyakorlatilag nulla szénhidrátot fogyasztottam.A zöldségeket és a rostokat is kerültem.Az erőm eltűnt, ahogy az étvágyam is de attól, hogy nem vagyok éhes nem érzem magam jobban.Alvászavaraim vannak, krónikusan szomorú és reményvesztett vagyok.Sikerült kb 13 centivel csökkentenem a derekam körfogatát, de egy ponton megállt a fogyás és stagnálok.Laposan az izmaim.Most kifogom próbálni milyen, ha időszakosan, mondjuk kéthetente beiktatok egy nagyon magas szénhidrátos napot, hogy legyen erőm edzeni mert ennek így semmi értelme.
2020. jún. 14. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:
5-ös! Böjtölni próbáltál? Nem időszakosra gondolok. Nekem az be szokta rúgni a zsírégetésnél a motort, mondjuk én nem ketogén diétán vagyok, de ha böjtölök akkor próbálom kitágítani a ketózis idejét (ch mentesen az utolsó étkezés és a böjtöt megtörő étkezésben sincs ch.)
2020. jún. 14. 23:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Az időszakos böjtöt rendszeresen, igen.Szeretek éhgyomorra edzeni.
2020. jún. 14. 23:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fogyasztadz ch-t, akkor a szervezeted azt előállítja maganak zsírból... ennyi... az összes zsírt úgy bontja a szervezeted, hogy glükózzá, és keton testekké alakítja... tehát ch nélkül sem dől össze a világ egy egészséges szervezetnek... az más kérdés, hogy én pl nem hiszek a ketózás egészségességében.
2020. jún. 15. 07:52
 9/12 anonim ***** válasza:

Sokan beleesnek abba a hibaba, hogy hirtelen valtanak. A szervezet nem egy gep amin atforditasz egy uzemmod kapcsolot es holnaptol mashogy mukodik. Vinni kell bele fokozatokat. Egy honapra elhagyod a cukrot, utana egy honapra az egyeb finomitott szenhidratokat, es csak utana kezdd el csokkenteni egy dieta keretein belul a szenhidratot, 2-3 hetente 50 grammal. Ha valaki olyan durvan inzulin rezisztens hogy napi 500-1000g szenhidratot eszik, 1-1,5 ev mire atall az inzulinhaztartas. Persze hogy rosszul vagy meg depresszios a hirtelen drasztikus megvonastol. Nem igy kell dietazni.

A szenhidrathinta sem azert van, illetve nem ugy mukodik ahogyan vazolta itt valaki. Az akkor jo, ha mar dieta vegen, kozel 0 szenhidraton megall a zsiregetes. Addig el kell jutni, napi 800g ch-rol az egy ev, testzsirtol fuggetlenul.

2020. jún. 15. 15:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Az ehgyomorra edzes sem a legjobb otlet inzulinrezisztenciaval. Pont a kivant hatas inverzet fogod elerni vele.
2020. jún. 15. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!