Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 10 kiló ennyit számít?

10 kiló ennyit számít?

Figyelt kérdés

2 hónap híján 2 éve edzek. 190 centi vagyok, 63 kilóról indultam, jelenleg olyan 80-81 vagyok.

A célom a 90 kiló, szálkásan viszonylag (kb. olyan 12% testzsírral).

Képeket elnézve ilyen magasságú emberkékről, 90 kilóval, sokkal nagyobbak, mint én a 80 kilómmal (testzsírom olyan 10-13% körül lehet). Régi képeket elnézve, amikor 70 kiló voltam, nem tűnik akkorának a különbség, mint a 80 és 90 között. Lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, hogy ekkora a különbség, nem tudom.

Mit gondoltok erről?

2020. máj. 22. 18:34
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

lehet, hogy ők nem 190

alacsonyabb emberen jobban látszik

2020. máj. 22. 19:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, valószínűleg ami feljött, abból kevesebb izom mint gondolod, amúgy igen, számít, 10kg izom az nagyon sok.
2020. máj. 22. 19:15
 3/8 A kérdező kommentje:

Azt gondolom, hogy a 17 kiló az nem mind izom, viszont szerintem elég szárazon sikerült felszedni (pl.: kockahas megmaradt, hátamon ott a ,,karácsonyfa", meg a mellnél fent a rostok, vagy mi :D, meg viszonylag eres is vagyok. Ezért gondolom, hogy nagy része izom.)

Köszönöm a válaszokat, ment a pipa!

2020. máj. 22. 19:38
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

63 kilóról indultál csontkollekcióként. Az első 10-15 kiló az mindenhova ment, mert még 75 kilósan is a magasságodhoz képest vékony voltál.

Az optikailag nagyobb mérethez nagy felszíni izmok kellenek. Viszont aki ennyire vékony... az amíg el nem ér egy normálisabban táplált kinézetet addig nem fogja tudni ezeket komolyabban növelni.. Mert a szervezeted a zsigeri szinteken, a sejtközi térben fogja hasznosítani a tápanyagot, a mélyizmokat és a passzív mozgató vázrendszert, a csontozatodat fogja erősíteni. Sokáig lehetne bontogatni a témát, ami viszont a lényeg. Az, hogy valakire hogy jön fel 10 kiló nagyon nem mindegy. Az izom nagyobb és könnyebb, mint a zsír vagy a víz. Ha majd eléred a 90 kilót és tényleg csak 12% környéki tzs-n leszel óriási különbség lesz a mostani állapotodhoz képest. Szerintem úgy nagyjából most fogsz tudni csak igazán elkezdeni a felszíni nagy mozgató izmaidra érdemben tömegelni. Legalábbis ha látatlanban meg kéne saccolnom, hogy egy 190 centis ember mikor fog tudni ezzel érdemben foglalkozni akkor 80 kilónál húznám a küszöböt.

2020. máj. 22. 23:11
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy kifejtetted!

Igen, csonti voltam, de nagyon. Már szerintem nem az egészséges kategória volt az a 63 kiló...

Én is így 80 kilótól gondoltam, hogy jobban látható lesz, de ezek szerint nem vagyok egyedül.

Mit gondolsz, még 2 év edzéssel, jó étrenddel és elég alvással vajon kb reális cél a 90? Eddig annak gondoltam, most viszont kicsit elbizonytalanodtam.

2020. máj. 22. 23:58
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

"Az izom nagyobb és könnyebb, mint a zsír vagy a víz."

Az izom sűrűbb zsírnál a víznél meg főleg.

2020. máj. 23. 08:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
190 centivel a 80kg ranezesre meg mindig nem azt adja vissza, hogy kifejezetten izmos lennel. A 90 mar igen, a ketto kozott hatalmas a kontraszt. 2 ev edzessel fol lehet szedni 10kg nyers izmot, neked valoszinuleg hosszabb ido lesz az adottsagaid miatt. De nem lehetetlen, ne gorcsolj ra, eddz tovabb, egyel jol es jonni fog a tobbi is. A kiindulashoz kepest mar ez is jo eredmeny.
2020. máj. 23. 13:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2020. máj. 23. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!