Szálkásításkor miért nem lehet megenni a tojássárgáját? Ennyit számít?
Rengeteg étrendben látom, hogy pl.: Reggeli 3 tojás fehérje + 1 sárgája és hasonlók. Komolyan ennyit számít ha nem eszem meg az összes sárgáját?
Előre is köszönöm a válaszokat.
20L
Sokféle stílus van. Egyesek rengeteg zsírral szálkásítanak, na ők lehet, hogy inkább a fehérjét hagyják ki :D Persze lehet, hogy nem, én enni szoktam ketogénben ezt is, azt is, inkább a kalóriakeretem szabja meg, hogy mennyire fér bele a sok sárgája.
Kis kalóriakerettel és sok étkezéssel nehezen fér bele egy nagy, zsíros reggeli s akár egy 3 tojásos rántotta egy szelet kenyérrel sem. Nem tudom, milyen étrendeket látsz, 1 tojás s még 2 fehérje az annyira semmi kalória, hogy ilyet csak koplalós idióta étrendekből nézek ki (persze akinek reggelre pár falat is elég, annak jó lehet, azzal nincs gond).
A napi összbevitelnek kell jónak lennie neked. Ha neked 35 gramm a napi zsírkereted, az más, mint amikor nekem 130 volt (amin olykor túlmentem, régi szép idők)... De a zsírlimitedet te határozod el (jó esetben azért a szervezeted is beleszólhat, hogy mivel működik jól), simán mehetsz a magad feje után, nem kell mások étrendjei alapján táplálkoznod, nekem az soha eszembe se jutott például s így is fogyok, ha odafigyelek, csak nem érzem magam pocsékul közben. A fogyás a kalóriaegyenlegen múlik, az egészséges fogyás komplikáltabb, főleg, hogy egyesek szerint napi 1-2 tojássárgája rossz, mások szerint pedig 10-20-szal sincs gond (egyedszinten mindkettő igaz lehet, nem mindenki bírja jól a tojást, de nincs mindenkinek megfelelő egyéb opciója).
Úgyhogy ha neked belefér, nyugodtan egyél több sárgáját. De az rendesen fogja hozni a zsírt és a kalóriát (ami nem gond, csak legyenek rendben a makróid a nap végén).
Igen számít! Mert a tojás sárgája nagyrészt zsír, ráadásul nem a jó fajtából.
Ha normális étrended van, akkor a napi elfogyasztott mennyiségekben eléggé jól megjelenik, hogy csak a fehérjét etted-e vagy az egészet. Ha komolyan veszed és nem keresel kibúvókat, nem engedsz meg csalásokat, akkor szálkásításkor a legtöbb tojásnak nem eszed meg a sárgáját.
Szerintem nem kibúvókat keres hanem próbál józan ésszel gondolkodni.
Semmit nem fog számítani. Pontosítok, annak aki itt kérdez vagy válaszol annak tök mindegy 2 sárgája ide vagy oda mert nincs olyan szinten, hogy bármit is számítana.
Nem, te se vagy azon a szinten kedves előző válaszoló, még akkor se ha te erről meg vagy győződve :)
A biotech és a bodybuilder oldalakon minden étrend masszív termékmegjelenítést is tartalmaz:D
Nekik nyilván az az érdekük, hogy kalóriát tömegnövelővel vigyél be, ne sima étellel. Amúgy semmi bajod nem lesz a tojássárgájától. Én csokival és péksüteménnyel is tudtam fogyni edzés mellett úgy, hogy az erőnlétem egyre jobb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!