Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Meddig lehet fejlődni teljes...

Meddig lehet fejlődni teljes testes felosztással? Vagy ez csak kezdőknek való?

Figyelt kérdés

2020. máj. 6. 00:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
2-3 gyakorlat / izom egy nap és 50p az edzés? Értem én, hogy 60kg-os guggolásnál ez megy, de amikor már súlyokat is emelsz ez nem működik. Egy 5x5 guggolással elmegy 30p legalább + a felvezetők, 40p és akkor 1 gyakorlatot csináltál csak.
2020. máj. 6. 09:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az a 40 perc sok. Én 140-ről indítom a guggolást, 160x5-el fejezem be, néha előfordult hogy 170x3-ig felmentem, egyik sem volt több 20 percnél, a felvezetéssel 25 perc. Felhúzásnál 180-ról indulok, ott csak 3 munkasorozat van, de az sem több 15 percnél, felvezetéssel 20. A maradék 45-50 perc elég a mell, hát, váll kar, has terhelésére 3-4 sorozattal. Értelem szerűen nem felhúzás után csinálom a döntött evezést, és nem fekvenyomás után a mellről nyomást, stb. Ha jól programozod bele kell férni 70 percbe.
2020. máj. 6. 09:53
 13/19 SZücsöm ***** válasza:

Bemelegítés+6 gyakorlat 4 széria + 1 vagy 2 has (attól függ melyik edzés) + lehetséges nyak (attól függ melyik edzés) utána nyújtás és már el is nyúlt 2 óráig az edzés.

heti 4 edzés

2 TT leginkább súlyzós általában 2 óra

1 TT leginkább saját testsúlyos (de néhány gyakorlatnál magamra aggatok súlyt is) kb másfél óra

1 "kiegészítő" edzés azaz + csukja,alkar,nyak stb kb 1 óra

2020. máj. 6. 10:48
 14/19 anonim ***** válasza:
Nincs erre szabály. Amíg tudsz vele fejlődni, csinálod, ha már nem fejlődsz, vagy csak nagyon lassan, ki kell próbálni valami mást.
2020. máj. 6. 11:01
 15/19 A kérdező kommentje:
Teljes test edzésnél nekem 6-7 gyakorlat van egy edzèsen. Hogy csinàljátok meg 2-3 gyakorlattal?
2020. máj. 6. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

3#vok.

Nem egynap húztam fel,guggoltam,fekvenyomtam.-Az előző válaszolónak.

Azért 3év után feltételezzünk már egy kis tapasztalatot!

Mint mondtam sokmindent probáltam,és nem voltam megelégedve az eredménnyel.De azt is hozzátettem,hogy nem lehetetlen.

Lehet hogy itt genetikai csodák osztják meg a tudásukat,és 5x5,vagy 3x8,Madcow fekvenyomástol focilabda mellizmokat növesztenek,és 200 al nyomnak,de én nem vagyok az.Nekem az a volumen mennyiség kevésnek bizonyult.Hozzáteszem erőben jo volt.Steve Reves is valami olyat mondott,hogy nem volt elég az 1nap pihenő,hanem eltolta fél napokat az edzéseit.Tehát kb1nap edzett,aztán 1,5nap pihenőt tartott.Hétfö,Sz,P.

Nézz rá egy Leroy Colbert 3napos programra.Már ha végigolvasod,attol is túledzett leszel,és fél napot a terembe vagy.

Kedves kérdezőnek:

A tapasztalat számít.Ki kell próbálni más rendszereket is,és meglátod,hogy te személy szerint,hogy reagálsz rá.

Nem mindenkinek megfelelő egy kész edzésterv.Azon mindig finomítani,változtatni érdemes.Ha megy,akkor viszont érdemes addig csinálni..

2020. máj. 6. 13:27
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 "Bemelegítés+6 gyakorlat 4 széria + 1 vagy 2 has (attól függ melyik edzés) + lehetséges nyak (attól függ melyik edzés) utána nyújtás és már el is nyúlt 2 óráig az edzés."

Nálam ez benne van az említett 70 percben, bár nyakra külön nem edzem, a csuklya és környéke genetikailag erősségem (a többihez képest). Nyújtani egyéb okokból nem edzés után szoktam.

Ha guggolok 3 sorozattal felvezetek, ez nem egészen 5 perc. Utána munkasorozatonként mire odamegyek, beleállok, felveszem a pozíciót és megcsinálom a sort, legyen 1 perc. Pihenő legyen 3,5-4 perc. Ez 4 munkasorozatnál 25 perc.

Utána egykezes fekvenyomást szoktam csinálni felváltva csigán lehúzással. Itt a váltott sorozatok között 1 perc a pihenőm, maga a sorozat legyen szintén 1 perc (nincs annyi), a két gyakorlatot megcsinálom 4x4 azaz 16 perc alatt.

Mellről nyomást gépes bicepsszel szoktam felváltva, 4 sorozattal szintén megvan 16 perc alatt.

Tricepszre meg mehet tolódzkodás lábemeléssel felváltva, szintén 16 perc.

Ha összeadod ~70 perc. Persze lehet tökölni, meg ha nem párhuzamosítasz jó fél órával megdobja az edzésidőd, csak semmi értelme. 1,5 órát átlépve már fejben sem vagy ott, az intenzitás sem az igazi. Meg diétában a felváltott gyakorlatvégzésnek van egy olyan előnye, hogy végig közepes lesz a pulzusod -> kicsit megpörgeted vele az anyagcserét és a keringési rendszert, kedvezel a zsírégetésnek. Továbbá a kar és váll gyakorlatok nem olyan intenzívek és megterhelőek a szervezet számára, hogy indokolt legyen bicepszezés vagy mellről nyomás után még 2-3 percig pihengetni a pad mellett. A célizom nyilván fárad, annak pihenni kell de a testedbe bőven van annyi tartalék, hogy beiktasd a következő gyakorlatot a pihenődbe. Nem vagyok egy kifejezetten erős gyerek, de nem 20-25 kilós súlyokkal bohóckodok, csak tervezés kérdése hogy mennyi időt vesz igénybe.

Ha egy egész testes edzés mindennel együtt túlmegy 1,5 órán akkor nem jó a tervezés. Nincs kihasználva az időtartam, vagy nem az egyén erőnlétével kompatibilis a felosztás és a használt súlyok nagysága. Nem az egész testes felosztás az oka.

2020. máj. 6. 15:28
 18/19 A kérdező kommentje:

De ebben nem rendes fekvenyomást csinálsz, hanem egykezessel. Az egykezes kevésbé fáraszt

2020. máj. 6. 15:42
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
17-esnek egyébként igaza van. Én vagyok aki a 2 órás edzést írtam.
2020. máj. 6. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!