Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy heti 4 napos alsótest-fels...

Egy heti 4 napos alsótest-felsőtest bontású edzéstervben hogy érdemes elosztani a guggolást és a felhúzást?

Figyelt kérdés
Én próbáltam ezt a felosztást, de nem igazán jött be. Hétfőn megcsináltam az alsótest edzést, akkor guggoltam, de csütörtökön meg nem volt már erőm felhúzni.

2020. ápr. 26. 18:01
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem heti egyszer elég felhúzást csinálnod de akkor maxolj, helyes és egészséges mértékben. Felhúzásnál nem csak az alsótest dolgozik hanem pl. gerincfeszítő illetve a karod izmai is feszítésben vannak. Emellett a felsőtest, has (ami szinte mindig)na meg a gerincfeszítő. Ezért érdemes mértékkel csinálni szerintem mert ezután több pihenő kell ha mondjuk egy többgyakorlatos, összetett hátedzést akarsz csinálni és ki akarod hozni belőle a maximumot. Mellesleg veszélyes is tud lenni a pumpált, koncentrált edzés után fáradt izomzatra nagy erőt kifejteni. Sérülésveszélyes. Én úgy csinálnám, hogy felhúzás után regenerációs napokban egyenesen arányosan növelném az intenzitást az edzésemben így téve biztonságosabbá. Nem pedig egy adott szinten tolnám mondjuk közvetlen rákövetkező edzésnél. Én testsúllyal edzem kizarólag szóval nem nagyon húzok fel így összességében nem biztos, hogy helyes amit leírok de egy próbát megér.
2020. ápr. 27. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!