Számít a zsír - ch eloszlása az étrendben?
18 éves vagyok, 76kg, tomegelek.
Napi étrend : 150gr zsír
200Gramm fehérje, 230gramm szénhidrát.
Elvileg sok a zsír és kevés a ch. Ezt mondta az edzőtarsam. Viszont szerintem ha megvan az elegendő fehérje mindegy hogy miből nyered az energiát. Zsírból is tudsz. Lásd Tristyn Lee állandó ketogen étrendje.
"éppen hogy 3x szénhidrát elég neked ahhoz hogy tömeget növelj?"
Mi köze van a szénhidrábevitelnek a tömeg növeléséhez? Szerinted ketogén diétával nem lehet hízni? A kérdező épp 3500kalóriát visz be 76kg-al, teljesen reális tömegeléshez. Nekem kevesebb is elég 81kg-al.
Bárhogy is számolom, ez alig 3 ezer kcal, a 3500 nem tudom, hogy jött ki neked, de lényegtelen.
Nem túl sok, persze függ attól, hogy hány edzés van 1 héten, illetve mennyit mozog azon kívül.
Ja, és igaz hogy a zsírból is lehet energia, de inkább aerob edzések során, ami nem éppen a tömegnövelést szolgálja.
200g zsírral számoltam véletlen. Tényleg lényegtelen.
Mi a bizonyíték arra, hogy aerob edzés által lesz a bevitt zsírból energia?
LCHF és ketogén étrend alatt minden kutatás szerint hatékonyan lehet fogyni, ezek zsír-energia alapú étrendek. Épp, hogy könnyebben használja fel a zsírt a szervezet az alacsony inzulinválasz miatt.
Arra reagáltam amit írtál.
De gondolom magyarázni se kell, hogyha megeszel 1kg zsírt minden nap akkor hízni fogsz pedig nem vittél be szénhidrátot.
Ez a fehérje rengeteg... tönkre fogod tenni a veséd vele, vedd le max. 140-re!!!
A ch és a zsír aránya elvileg mindegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!