Szeretném növelni a tömegem, hogy?
(Nem találtam megfelelő kategóriát.) Hízni szeretnék, rengeteget eszek,de nem jönnek fel a kilók, arra gondoltam ha bekiállok otthon edzeni,akkor talán az segíthet? De attól félek,hogy csak több súlyt vesztek ezáltal,hogy edzek.
A kalóriát nem számolom,de tényleg sokkal többet eszek. 172 cm létemre 52 kg vagyok és nem jön fel rám egy deka se.
Fiatal lány vagyok
Számolni kell, ha biztos eredményt akarsz. Súlytartáshoz képest csekély, 10-20 százalékos kalóriatöbbletet javaslok, és persze erőedzést. Így lesz optimális a felszedett súlyban az izom aránya.
Először azt kell kitapasztalni, hány kalória kell súlytartáshoz. Én olyan 1700 kalóriát mondanék egy napra, de ez csak becslés természetesen. Ekkor 2000 kalóriát mondanék tömegelésre. Ne akarj túl gyorsan gyarapodni, mert akkor esélyes, hogy inkább zsír fog felmenni. Havonta 1 kilóval számolj!
Én az olajos magvakat ajánlom. Mogyoró, kesudio, szotyi. Ezzel meg lehet dobni a bevitelt, és viszonylag egészséges, jó minőségű étel.
Fogyassz elegendő fehérjét és jó minőségű szénhidrátot, bulgur, kuszkusz, köles, edesburgonya... Reggelire egyel tojást, zabot. Ebédre hús, kötettel. Délután jöhetnek a magvak, vagy mogyoróvaj, energia turmix. Vacsora szinten hús kötettel. Persze napközben ehetsz snackeket, ha még fér beléd.
mondjuk ha nem számít, hogy zsir vagy izom jon fel, akkor naponta egyel meg 1-2 tábla csokit, vagy egyel sok kekszet, nutellat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!